Kupp

Shostakovich Piano Trios – Oslo Trio

Dmitri Shostakovitch: Piano Trio no.1, C minor op.8 · Piano Trio no.2, E minor op.67 · Three Fantastic Dances for Pianomer… op.5

Oslo Trio: Jens Harald Bratlie, piano · Stig Nilsson, violin · Aage Kvalbein, cello

Uansett om det er snakk om Dmitri Shostakovich´s ungdommelige verker eller hans mer voksne verker, gir det anerkjente ensemblet Oslo Trio en mesterlig fremføring av komponistens verker.

Opprinnelig pris var: kr 139.Nåværende pris er: kr 90.

Sjanger: Chamber Music

Mellom den ungdommelige og erfarne Shostakovich

Den anerkjente klavertrioen Oslo Trio fremfører tre verk av Shostakovich, hvorav to er blant komponistens ungdommelige verker. Det sjeldent fremførte verket «Piano Trio nr. 1, Op. 8» kjennetegnes av sine hyppige karakterskifter og store variasjoner i tempo, toneart og tema. Den er nærmest rapsodisk til tross for sin bruk av sonateformen. Som en kontrast til denne blir hans «3 Fantastic Dances» – fremført kun av Jens Harald Bratlie – regelmessig fremført over hele verden, en sjarmerende samling pianostykker med tydelige frampek mot komponistens bruk av ironi og satire i hans senere verker. Flere år og betydelig mer musikalsk erfaring skiller disse to ungdommelige verkene fra den monumentale «Piano Trio, nr. 2 Op. 67», et sørgmodig verk skrevet som en hyllest til den avdøde Ivan I. Sollertinsky. Ensomhet, melankoli og dyptfølt sorg preger verket som avsluttes med en «danse macabre» som truer det hele til å ende i galskap før verket til slutt konkluderer med resignasjon.

Oslo Trio ble dannet i 1974 av tre av Norges mest prominente instrumentalister: Stig Nilsson (fiolin), Aage Kvalbein (cello) og Jens Harald Bratlie (piano). Etter å ha vunnet en rekke priser ved internasjonale musikkonkurranser, økte hyppigheten av deres konsertaktiviteter, både i norden så vel som i resten av Europa og USA. De har gjort en rekke innspillinger, både individuelt og som trio.

Aage Kvalbein |Arne Akselberg |Dimitri Shostakovich |Jens Harald Bratlie |Oslo Trio |Stig Nilsson

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560010149

Katalognummer: PSC1014

Priskategori : CD