Romualds Kalsons: Concertos – Latvia National Symph. Orchestra

Romualds Kalsons: Concerto for Violin and Orchestra · Concerto for Cello and Orchestra · Variations for Piano andmer… Orchestra

Latvia National Symph. Orchestra · Terje Mikkelsen, conductor

Første innspilling av store konserter av den latviske komponisten Romualds Kalsons.

kr 139

Romualds Kalsons store konserter

Det er alltid en glede å kunne presentere spennende repertoar som ikke hittil har vært tilgjengelig for publikum. Samarbeidet med Latvia National Symphony Orchestra og Terje Mikkelsen har gitt Simax Classics muligheten til å bli bedre kjent med musikk fra den Baltiske regionen og her ligger det verker og tradisjoner som fortjener et stort publikum.

Romualds Kalsons (født 1936) er en orkestrator av rang, og bærer i så måte med seg en sterk Latvisk tradisjon. Han var elev av professor Adolfs Skulte fra 1955 to 1960 ved Latvias Najonale Konservatorium og har i dag en meget sentral posisjon i Baltisk musikkliv som professor og leder av komposisjonsavdelingen ved Lazeps Vitols Latvian Music Academy i Riga.

På denne CDen er det 3 av hans mest kjente konserter for solist og orkester som presenteres. Concerto for Violin and Orchestra (1978) er et firesatsig verk som stiller enorme tekniske krav til solisten. Valdis Zarins har gjort dette verket til sitt eget, og fremfører det som om de tekniske vanskelighetene ikke eksisterte. Dette gjør han så til de grader suverent at han er den eneste aktive konsertfiolinist i dag som har denne konserten på sitt repertoar. I dette verket har komponisten gjort det grep å utelate fiolinene fra strykeseksjonen i orkesteret. Det betyr at solisten er den eneste fiolinen, noe som gir ham en helt spesiell mulighet til å utfolde seg samtidig med orkesteret, og samtidig bære igjennom.

Erik Gard Amundsen |Latvia National Symph. Orchestra |Romualds Kalsons |Terje Mikkelsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012138

Katalognummer: PSC1213

Priskategori : CD