Piano trios by Shostakovich / Martin / Bloch – Grieg Trio

Dmitri Shostakovich: Piano Trios Nos. 1 & 2 · Frank Martin: Trio over Irish Folktunes · Ernest Bloch: Threemer… Nocturnes

Grieg Trio: Vebjørn Anvik, piano · Sølve Sigerland, violin · Ellen Margrete Flesjø, cello

Etter en rekke suksessfulle album utviser den eksepsjonelt dyktige Grieg Trio nok en gang stor musikalsk styrke i sine fremføringer av Ernest Bloch, Frank Martin og Dmitri Sjostakovitsj.

kr 139

Pianotrioer fra 1920

Med 10-års mellomrom ble de to portalfigurene i Sveitsisk musikkliv, Ernest Bloch og Frank Martin født i samme by: Genève. I forskjellige miljøer riktignok, men byens spesielle aura av etisk alvor og dyp konsentrasjon om åndelige spørsmål slår inn i begges hverdag fra barndommen av. Det virker som mer enn en tilfeldighet, men er det neppe, at begge omtrent på samme tid arbeider med det samme klangkorpus – den gamle veletablerte klavertrioen. Ja, innenfor det samme tidsrommet på drøyt et år har også tredjemann i laget på nærværende CD – en komponistpersonlighet med en helt annen bakgrunn og ennå bare en ukjent yngling – satt sin første klavertrio på notepapiret: Dmitrij Sjostakovitsj. Han var også den eneste av disse tre som senere skulle vende tilbake til mediet. For Bloch og Martin ble det med denne ene gangen på tyvetallet.

Her fremfører den veletablerte og internasjonalt anerkjente gruppen Grieg Trio verker av disse komponistene. Etter en rekke suksessfulle album utviser den eksepsjonelt dyktige trioen nok en gang stor musikalsk styrke, enten det er i Blochs ”3 nokturner”, med sine umiskjennelige jødiskinspirerte tonespråk, eller Martins flagrende lette og transparente ”Trio on Irish Folktunes”. For ikke å snakke om deres tolkninger av Sjostakovitsj’ to pianotrioer – i c-moll og e-moll – som for alle med den minste affinitet til komponistens verk umulig kan føle likegyldighet til.

Dimitri Shostakovich |Ernest Bloch |Frank Martin |Grieg Trio |Krzysztof Drab

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011476

Katalognummer: PSC1147

Priskategori : CD