Pauline Hall – Norwegian Radio Orchestra

Pauline Hall: Verlaine Suite; Julius Cæsar Suite; Dance Suite; Suite for Wind Quintetmer…; Songs

Solveig Kringlebotn, soprano · Bergen Wind Quintet · Christian Eggen, conductor · Norwegian Radio Orchestra

Kringkastingsorkesteret, under dirigent Christian Eggen, og Bergen Blåsekvintett noen av Pauline Halls flotteste orkester- og kammerverker.

kr 139

Ukonvensjonell og kontinental

Sjelden har Norge hatt en så allsidig og ruvende kulturpersonlighet gjennom så lang tid som Pauline Hall. I et halvt århundre var hun en av de mest sentrale, aktive og mangfoldige personligheter i norsk musikkliv. Hun markerte seg innenfor en rekke områder, enten det var som komponist, initiativtaker, administrator, organisator, musikk- og teateranmelder, artikkelforfatter, akkompagnatør eller dirigent – for å nevne kun noe.

Musikklivet i Norge var i årene 1920-50 konservativt og nasjonalpreget, mens mye nytt brøt frem ellers i Europa. Der mange norske komponister og kritikere tok avstand fra radikale europeiske retninger, stod Pauline Hall utenfor dette og ble en representant for den franskinspirerte stilen her i landet, med røtter tilbake til Debussy, Ravel og Les Six. Med uredd åpenhet for alle nye inntrykk, med sin ukonvensjonelle og kontinentale musikkinnstilling, våget Pauline Hall å gå nye uprøvde veier her i landet. Hun brøt mange normer, var en av Nordens fremste og tidligste kvinnelige symfonikere, og gjorde en betydelig innsats for å skape et dristig og nyskapende norsk kulturliv. På dette albumet fremfører Kringkastingsorkesteret, under dirigent Christian Eggen, og Bergen Blåsekvintett noen av Pauline Halls flotteste orkester- og kammerverker.

Arild Erikstad |Arne Peter Rognan |Bergen Wind Quintet |Christian Eggen |Norwegian Radio Orchestra |Pauline Hall |Solveig Kringlebotn

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560310522

Katalognummer: PSC3105

Priskategori : CD