• PSC1361_front_3000x3000px
  • PSC1361_Paris_Recital_digipak
  • PSC1361-Olsen_Haugland_2018_Photo_Hans_Knut_Sveen.jpg

Paris Recital – Stein-Erik Olsen

ANDRÉ JOLIVET: Sérénade pour deux Guitares · JOAQUÍN RODRIGO: Tonadilla I - III · MARIO CASTELNUOVO-TEDESCO: Sonatina Canonica · Prelude and Fugue No. 4 in E major · PIERRE PETIT: Tarentelle ·mer… Toccata

Stein-Erik Olsen, guitar · Egil Haugland, guitar

– Haugland og Olsen setter oss i Paris-stemning. [Klassekampen]

kr 139

Sjanger: Chamber Music

Musikken Presti og Lagoya bestilte

Duoen Ida Presti og Alexandre Lagoya var selve sentrum for gitarmusikk i Paris på 1950 og 60-tallet. Energien i dette samarbeidet strålte ut i musikkmiljøet og resulterte i masse nyskapende musikk for gitarduo. Stein-Erik Olsen og Egil Haugland er fremragende fortolkere av musikken fra gitarens gullalder. I 2009 gjorde Stein-Erik Olsen førstegangsinnspilling av musikk for gitarduo skrevet av Ida Presti, til stor begeistring hos kritikerne. Innspillingen gav inspirasjon til å dykke dypere ned i musikken som ble skapt rundt samarbeidet mellom Presti og ektemann og duopartner Lagoya. Det er to meget erfarne gitarister som har funnet sammen igjen her; første gang de spilte duo var så tidlig som midten av 1980-tallet. Den musikalske dialogen er preget av en intuitiv og kreativ musisering basert på respekt og åpenhet for hverandres kunstneriske ideer. Olsen har en lang rekke kritikerroste utgivelser bak seg, bl.a sammen med Academy of St Martin in the Fields og Det Norske Kammerorkester. Haugland er også en internasjonalt anerkjent gitarbygger, og har publisert flere innspillinger som solist og kammermusiker.

Les mer

Duoen Ida Presti og Alexandre Lagoya var selve sentrum for gitarmusikk i Paris på 1950 og 60-tallet. Energien i dette samarbeidet strålte ut i musikkmiljøet og resulterte i masse nyskapende musikk for gitarduo. Stein-Erik Olsen og Egil Haugland er fremragende fortolkere av musikken fra gitarens gullalder.

Blant det beste som er skrevet for gitarduo

Stein-Erik Olsen er klar på at kvalitetene ved denne musikken er helt spesiell: «Det er rett og slett mesterverker alt sammen, selvsagt blant det beste som er komponert for gitarduo. Alle verkene er skrevet i løpet av seks år av komponister med svært individuell stil og musikalsk vokabular. Man hører umiddelbart at verkene er skrevet for to likeverdige gitarister med høyt oppdrevet tekniske- og musikalske ferdigheter.»

Stein-Erik Olsen og Egil Haugland

Det er to meget erfarne gitarister som har funnet sammen igjen her; første gang de spilte duo var så tidlig som midten av 1980-tallet. Den musikalske dialogen er preget av en intuitiv og kreativ musisering basert på respekt og åpenhet for hverandres kunstneriske ideer. Olsen har en lang rekke kritikerroste utgivelser bak seg, bl.a sammen med Academy of St Martin in the Fields og Det Norske Kammerorkester. Haugland er også en internasjonalt anerkjent gitarbygger, og har publisert flere innspillinger som solist og kammermusiker.

André Jolivet |Egil Haugland |Joaquín Rodrigo |Mario Castelnuovo-Tedesco |Pierre Petit |Simon Kiln |Stein-Erik Olsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013616

Katalognummer: PSC1361

Priskategori : CD