Opera Arias with Knut Skram – Knut Skram

Wolfgang Amadeus Mozart: Arias from "Le Nozze de Figaro" and "Don Givoanni"; Giuseppe Verdi: Arias from "Macbeth", "Un ballo in maschera" and "Othello"; Richard Wagner: Arias frommer… "Tannhäuser", "Die Meistersinger von Nürnberg" and "Der fliegender Hollender"

Knut Skram, baritone · Royal Philharmonic Orchestra · Simone Young, conductor

Knut Skrams suksessrike karriere som operasanger gjennom 30 år oppsummert på ett album, med arier av Mozart, Verdi og Wagner.

kr 139

Sjanger: CollectionOpera

Knut Skram med Royal Philharmonic Orchestra

Knut Skram har en stemme som er betegnet som malmfull, prektig, sonor, vakker og velklingende. Opprinnelig var den en lyrisk baryton. Etter hvert spektret blitt bredere. Stemmen har også utviklet seg slik at han også behersker situasjoner der stoffet krever dramatisk tyngde og stort volum. Han tar med seg erfaringene og ekspertisen til et stadig høyere startpunkt. Ikke minst er han en formidabel operapersonlighet. Et femtitalls roller har det blitt med årene, blant de viktigste er Eugen Onegin, Don Juan, Germont i ”La Traviata”, Kurwenal i ”Tristan und Isolde”, Scarpia i ”Tosca”, Amonraso i ”Aida” og Simon Boccanegra. Gjennombruddet i den internasjonale operaverden fikk Skram i 1969 på den ærverdige Glyndenbourne Festival Opera i England, i ”Cosi fan tutte”. Bekreftelsen kom i 1973, denne gang i ”Figaro” i samspill med Dame Kiri te Kanawa, og med ett var han en av verdens mest ettertraktede Mozart-tolkere!

Arieutvalget på denne platen gjenspeiler Knut Skrams suksessrike karriere som operasanger både i Norge og utlandet gjennom 30 år. Vi får høre utdrag av Mozart, Verdi og Wagner, komponister som alle lar dramaet utvikle seg gjennom rollefigurenes musikalske, psykologiske og dramatiske tyngde. Nettopp dette har vært Knut Skrams utgangspunkt når han har innstudert over 50 bærende roller på Den Norske Opera og ved utenlandske scener. Resultatet har da også blitt intense og fabelaktige tolkninger av de store rollene han har fremstilt.

Giuseppe Verdi |Knut Skram |Richard Wagner |Royal Philharmonic Orchestra |Simone Young |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011865

Katalognummer: PSC1186

Priskategori : CD