Marianne Thorsen & Håvard Gimse – Marianne Thorsen

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata in B flat major KV 378 · Gabriel Fauré: Sonata A major op.13 · Sergej Prokofiev: Five Melodies op.35a · Withold Lutoslawskimer…: Partita

Marianne Thorsen, violin · Håvard Gimse, piano

kr 139

Marianne Thorsen og Håvard Gimse i fantastisk samspill

Det er en helt særegen varme i fiolinklangen til Marianne Thorsen, et nærvær som løfter tilhøreren de få magiske centimeterne nærmere musikken. Hør Prokofievs ‘5 Mélodies’, mineaturer som med Thorsens tone får seile fritt mellom utøver og tilhører slik at man føler seg ett med musikken, også som lytter. Lutoslawskis klangbelter og Faurés harmonikk og virtuositet får ekspert-behandling av Thorsen og Gimse; nøye avstemte bevegelser får lysstålene til å oppstå, lys og skygge leker i klangene.

Les mer

Marianne Thorsen og Håvard Gimse i fantastisk samspill

Med base i London er Marianne fiolinist i den meget anerkjente Leopold String Trio, som blant annet har gjort fabelaktige innspillinger av Beethovens stryke-trioer. Våren 2000 ble Marianne Thorsen utnevnt til den prestisjetunge jobben som førstefiolinist i The Nash Ensemble of London, en levende legende på den internasjonale musikkarena. I tillegg til hennes virke som kammermusiker er hun også meget aktiv som solist med orkestre i Skandinavia og Europa forøvrig.

Det er to meget erfarne musikere, tross sin relativt unge alder, som tolker noe av den mest fantastiske musikken som finnes for fiolin og klaver. Håvard Gimse (f. 1966) har en uovertruffen evne til å plukke opp den minste nyanse i uttrykket hos sin medspiller og inkorporere dette i sin egen stemme. Sammen utgjør Marianne Thorsen og Håvard Gimse en duo som makter å bringe frem alle farger og stemninger i såvel Mozart som Lutoslawski, overbrakt med en djerv ærlighet som ikke så mange utøvere i dag evner.

Det er en helt særegen varme i fiolinklangen til Marianne Thorsen, et nærvær som løfter tilhøreren de få magiske centimeterne nærmere musikken. Hør Prokofievs 5 Mélodies, mineaturer som med Thorsens tone får seile fritt mellom utøver og tilhører slik at man føler seg ett med musikken, også som lytter. Lutoslawskis klangbelter og Faurés harmonikk og virtuositet får ekspert-behandling av Thorsen og Gimse; nøye avstemte bevegelser får lysstålene til å oppstå, lys og skygge leker i klangene.

Gabriel Fauré |Håvard Gimse |Jørn Pedersen |Marianne Thorsen |Sergei Prokofiev |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012107

Katalognummer: PSC1210

Priskategori : CD