• PSC1268.jpg
  • PSC1268_inlaycard_web.jpg

L’espace entre nous – Stein-Erik Olsen

NOEL ZAHLER: L'espace entre nous · NIKITA KOSHKIN: Oratorium Lacrimae · EDISON DENISOV: Sonata for flute and guitar · LOWELL LIEBERMANNmer…: Sonata

Gro Sandvik, flute · Stein-Erik Olsen, guitar

– rommet mellom oss –

kr 139

I rommet mellom to fremragende musikere

To av landets fremste utøvere på sine instrumenter møtes på denne utgivelsen i en intim duo-setting for fløyte og gitar. De har utfordret komponister til å komme med utviklende og meningsfull ny musikk for instrumentkombinasjonen, og har til de grader fått svar på tiltale.

Gro Sandvik og Stein-Erik Olsen har gjennom en årrekke samarbeidet omkring kammermusikkprosjekter rundt omkring i verden, og fremført en lang rekke nye verker for fløyte og gitar. På denne platen undersøker de nettopp «rommet mellom oss», og to av stykkene bestilt og skrevet direkte for Sandvik og Olsen. Egenartede verk som forener det virtuose med et krav om kunstnerisk følsomhet.

Les mer

To av landets fremste utøvere på sine instrumenter møtes på denne utgivelsen i en intim duo-setting for fløyte og gitar. De har utfordret komponister til å komme med utviklende og meningsfull ny musikk for instrumentkombinasjonen, og har til de grader fått svar på tiltale.

Koshkin og Denisov

Nikita Koshkin studerte gitar og komposisjon ved konservatoriet i Moskva. Hans Oratorium Lacrimae (sorgens oratorium) kan sees som en kommentar til dagens verdisyn. Edison Denisov var en av de ledende russiske komponistene i generasjonen etter Sjostakovitsj. Han var uredd når det gjaldt å introdusere avantgardemusikk i et land der kunstneriske eksperimenter var tabu. Han har skrevet et stort antall verker, i tillegg til musikk til omkring 60 filmer.

Liebermann og Zahler

Lowell Liebermann debuterte som sekstenåring i Carnegie Hall med sin egen første pianosonate på programmet. Hans opusliste inkluderer opera, orkesterverk, vokal- og kammerverk. Stilmessig betegnes han som konservativ i positiv forstand, med godt kompositorisk håndverk. Noel Zahler har en rekke verv innenfor det amerikanske komposisjonsmiljø. Tittelsporet ble bestilt til denne utgivelsen, og komponisten sier selv at han stortrives med å utforske lydlandskap bare de fineste utøvere kan realisere.

Erfaren duo

Gro Sandvik, mangeårig solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester og professor i fløyte ved Griegakademiet, Universitetet i Bergen, studerte med en rekke framtredende utøvere, blant dem Marcel Moyse og Bud Beyer. Sandvik har konsertert og gitt mesterklasser flere steder i USA, så vel som i Belgia, Polen og Storbritannia. Stein-Erik Olsen, professor i gitar ved Griegakademiet, Universitetet i Bergen, studerte bl.a. med Alexandre Lagoya ved Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Begge to har gitt ut en rekke plater i forskjellige sammenhenger.

Arne Akselberg |Edison Denisov |Gro Sandvik |Lowell Liebermann |Nikita Koshkin |Noel Zahler |Stein-Erik Olsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012688

Katalognummer: PSC1268

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting