Kurt Weill / Alban Berg: Concertos – Eivind Aadland

Kurt Weill: Concerto for Violin and Winds op.12; Alban Berg: Chamber Concerto for Piano, Violin and 13 Wind Instruments (1923 -mer… 1925)

Norwegian Wind Ensemble · Ole Kristian Ruud, conductor · Eivind Aadland, violin

Verkene på dette albumet er eksempler på absolutt musikk fra to menn som skulle bli internasjonale aktører, ledende representanter for deres ulike musikalske ”skoler”.

kr 139

Neue Sachlichkeit og serialisme

Skrevet omtrent på samme tid er begge verkene på dette albumet eksempler på absolutt musikk fra to menn som skulle bli sterkt assosiert med sceneverk og som skulle bli internasjonale aktører, ledende representanter for deres ulike musikalske ”skoler”.

På dette albumet fremfører Eivind Aadland (fiolin), Einar Henning Smebye (piano) og Det Norske Blåseensemble, med dirigent Ole Kristian Ruud, to konserter av de særegne komponistene Kurt Weill og Alban Berg. Førstnevnte er representert ved verket ”Concerto for Violin, Wind Instruments and Percussion”, et verk som reflekterer den samtidige tidsånden i den tyske ”Neue Sachlichkeit” – verdener unna de overspente følelsene i den foregående generasjonen komponister. På den andre halvdelen av albumet er Bergs kammerkonsert, karakterisert av komponistens velkjente frie tonalitet. På hver sin måte behandler Weill og Berg utfallet av tonalitetens sammenbrudd inn i total kromatikk: på en side serialisme, på en annen side neoklassisisme.

Alban Berg |Einar Henning Smebye |Eivind Aadland |Kurt Weill |Norwegian Wind Ensemble |Ole Kristian Ruud |Tony Harrison

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560109027

Katalognummer: PSC1090

Priskategori : CD