Knut Nystedt: Apocalypsis Joannis – Oslo Philharmonic Orchestra

Knut Nystedt: Apocalypsis Joannis – Symphony for soloists, choir and orchestramer…, op.155

Oslo Philharmonic Choir · Oslo Philharmonic Orchestra · Arild Remmereit, conductor Mona Julsrud, soprano

Knut Nystedt: Sentral både som komponist og dirigent gjennom hele det forrige århundre; intet mindre enn en institusjon i seg selv.

kr 199

Helaftens verk for solister, kor og orkester av Nystedt

Sentral både som komponist og dirigent gjennom hele det forrige århundre; intet mindre enn en institusjon i seg selv. Til sin 85-års dag i 2000 fikk Knut Nystedt (1915-2014) en bestilling fra Oslo-filharmonien for den virkelig store symfoniske besetning: sangsolister, stort kor og orkester. Resultatet var Apocalypis Joannis, et helaftens verk inspirert av tekstene i Johannes Åpenbaring. Opptaket er fra selve urfremføringen i Trefoldighetskirken i Oslo (august 2000), med den meget anerkjente engelske tenoren James Gilchrist og vår egen Mona Julsrud som solister. Atmosfæren under premieren var elektrisk, og Nystedt beviser her at skaperkraften er like sterk som noen sinne. Oslo Filharmoniske Kor og Orkester under ledelse av Arild Remmereit har hørbar glede av å spille verket, og større ære kan man knapt vise en komponist.

Les mer

Sentral både som komponist og dirigent gjennom hele det forrige århundre; intet mindre enn en institusjon i seg selv. Til sin 85-års dag i 2000 fikk Knut Nystedt (1915-2014) en bestilling fra Oslo-filharmonien for den virkelig store symfoniske besetning: sangsolister, stort kor og orkester. Resultatet var Apocalypis Joannis, et helaftens verk inspirert av tekstene i Johannes Åpenbaring.

Verket er delt inn i 4 hoveddeler:

Første sats er skrevet over kapittel 22, vers 13: «Jeg er Alpha og Omega, den første og den siste, begynnelsen og enden.»
Andre sats er fra kapittel 11, vers 19: «Og Guds tempel i himmelen ble åpnet…».
Tredje sats er inspirert av et utsnitt av martyr Ignatius i et brev om Kristus fra år 107: «Han er Ordet som utgikk fra stillheten!»
Siste sats åpner med ordene: «Og den 7. engel blåste, og det hevet seg svære røster i himmelen: Verdenskongedømme er tilfalt vår Herre og hans salvede, og han skal råde i tid og evighet.»

Arild Remmereit |Knut Nystedt |Mona Julsrud |Oslo Philharmonic Choir |Oslo Philharmonic Orchestra

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012411

Katalognummer: PSC1241

Priskategori : CD