J.S. Bach: Die Kunst der Fuge – Terje Winge

J.S. Bach: Die Kunst der Fugemer… BWV1080

Terje Winge, the Gloger organ in Kongsberg church

This recording resembles Glenn Gould’s recording in that it is brisk in tempo and light in touch. Winge’s organ has more attractive sound than Gould’s. [Paul Shoemaker / musicweb.com]

kr 139

Kunst der Fuge på unikt orgel fra 1765

Die Kunst der Fuge. Bachs myteomspunnede og mektige mesterverk med den ufullendte siste satsen. Terje Winge lar de over 2000 nyrestaurerte orgelpipene i det fantastiske Gloger-orgelet fra 1765 klinge ut i Kongsberg kirke. Alle skisser og opptegnelser vedrørende Die Kunst der Fuges tilblivelse har gått tapt, og verket har siden Bachs død i 1750 vært gjenstand for diskusjon og undring. Er dette Bachs musikalske testamente, hans siste ufullendte storverk og kraftanstrengelse? Eller ble verket påbegynt allerede tidlig på 1740-tallet, komponert under langt mindre skjebnesvangre og dramatiske forhold? For ettertiden har verket fungert som den ultimate lærebok i kontrapunkt. Det er likevel ingen som helst tvil om at Die Kunst der Fuge er et levende musikalsk storverk fylt av den formidable musikalske kreativitet og kraft som kjennetegner J.S. Bach.

Les mer

Die Kunst der Fuge. Bachs myteomspunnede og mektige mesterverk med den ufullendte siste satsen. Terje Winge lar de over 2000 nyrestaurerte orgelpipene i det fantastiske Gloger-orgelet fra 1765 klinge ut i Kongsberg kirke.

Et unikt orgel fra 1765

Gloger-orgelet i Kongsberg kirke er et instrument med klare nordtyske stiltrekk i disposisjon og oppbygging. Det er sannsynlig at det var akkurat et Gloger-orgels unike klang Bach hadde i tankene da han komponerte Die Kunst der Fuge.

Terje Winge

Siden debuten i Oslo i 1970 har Terje Winge bygget opp en internasjonal konsertvirksomhet med repertoar som spenner fra barokkmusikk til samtidsmusikk. I tillegg til sin konserterende virksomhet er Winge en høyt aktet pedagog og inspirator ved Norges musikkhøgskole.

Organum Norvegica – ekstraordinære orgler i Norge

Denne CD-en er den andre utgivelsen i serien Organum Norvegica på Simax Classics. Gjennom utgivelsene får vi stifte nærmere bekjentskap med noen av de mest interessante og spektakulære orgler i Norges land, alle presentert med musikk skrevet spesielt for denne orgeltypen. Serien er støttet av Norsk kulturråd, Norges musikkhøgskole og Lindemanns legat.

Geoff Miles |Johann Sebastian Bach |Terje Winge

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012435

Katalognummer: PSC1243

Priskategori : CD