Hommage! – Stein-Erik Olsen

Václav Kucera: Diaro, Omaggio a Che Guevara; Ketil Hvoslef: Chitarra Solo; John W. Duarte: Variations on a Catalan Folk Song op.25; Jaques Casterede: Hommage a Pink Floyd; Leo Brouwer: Elogio de lamer… Danza

Stein-Erik Olsen, guitar

Stein-Erik Olsens "Hommage!" består av unike fremføringer på den klassiske gitaren som skiller seg ut i mengden av klisjéfylte album for instrumentet.

kr 139

Sjanger: Solo

Stein-Erik Olsen – gitarmesteren

Den voldsomme populariteten den klassiske gitaren nøt i det forrige århundret har resultert i utallige innspillinger av musikk både skrevet for instrumentet eller arrangert for det fra andre, som regel instrumentale kilder. De fleste har en tendens til å lene seg på de samme gamle klisjeene med referanser til instrumentets spanske røtter. Albumet «Hommage!» skiller seg positivt ut i den sammenhengen ved at den kun presenterer musikk skrevet for gitar av fem komponister av ulike opprinnelse. Budskapet er at gitaren nå virkelig er et internasjonalt instrument med ikke bare en fortid, men også en moderne og betydelig stemme.

Den prominente gitaristen Stein-Erik Olsen fremfører verker av Václav Kucera, Leo Brouwer, Jaques Casterede, Ketil Hvoslef og John Duarte. Kuceras «Diario, omaggio a Che Guevara» er like mye et politisk dokument som et musikalsk verk, der den beskriver fem kritiske dager i den revolusjonære heltens liv. Brouwers «Elogio de la Danza», med sine energiske og markerte anslag, viser påvirkninger fra den nyskapende brasilianske komponisten Heitor Villa-Lobos, mens Casteredes «Hommage aux Pink Floyd» stiger til et uant klimaks. Ketil Hvoslefs «Chitarra Solo» på sin side, beveger seg gjennom en rekke ulike stemninger og viser komponistens forkjærlighet for utforskningen av muligheten som ligger i et fåtall toner. Og sist, men ikke minst, jazzmusikeren Duartes «Variations on a Catalan Folk Song» baserer sine variasjoner på utviklingen av små melodiske fragmenter hentet fra melodien, hvorav mange av disse er elegante skjulte variasjoner av det opprinnelige harmoniske rammeverket.

John Duarte |Ketil Hvoslef |Leo Brouwer |Mats Claesson |Stein-Erik Olsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560010088

Katalognummer: PSC1008

Priskategori : CD