Henry Purcell: Complete Fantasies for Viols – Phantasm

Henry Purcell: 3 Fantazias a3 · 9 Fantazias a4 · Fantazia upon one Note a5 · In Nomine a6 · In Nominemer… a7

Phantasm: Laurence Dreyfus, treble viol, director · Wendy Gillespie, treble and tenor viols · Jonathan Manson, tenor viol · Markku Luolajan-Mikkola, bass viol

Henry Purcells "Fantasier" er det mest brilliante kapittelet i den britiske gambe-historien.

kr 139

Purcells ungdommelige fantasier

I Henry Purcells ungdommelige ”Fantasier”, som for det meste ble komponert i 1680, skriver komponisten det som skulle bli det siste og mest brilliante kapittelet i den britiske gambe-historien. Med sin uforutsigbare harmonikk – som evner både å sjokkere og samtidig virke helt uunngåelig – viser disse fantastiske verkene den 21 år gamle Purcell skrivende i et kontemplativt idiom som mange vil tenke er mer passende for en eldre mann som vender seg mot de mest ekstreme former for imitativ og invertibel kontrapunkt som en høyst spekulativ og eksperimentell form for musikalsk utforskning.

Kvartetten Phantasm, en kvartett dedikert til musikk for gambe fra 1500- til 1700-tallet, fremfører de komplette fantasiene for gambe av Purcell på dette albumet. Gruppen har tidligere gjort innspillinger av musikk av Byrd, Gibbons, Mico, Marais og Couperin for BBC Radio 3 og har opptrådt på festivaler i London, Stour, Amsterdam, Oslo og Skálholt, Island. Kvaliteten på deres innspillinger av Purcells fantasier er upåklagelig, og det gjenstår for oss å forestille oss hvordan relativt beskjedne kontrapunktverker for gambe komponert av en ung mann fra London tidlig på 1680-tallet evner å skalere til slike høyder, et spørsmål som utvilsomt kommer til å bli stående i verdsetting av disse praktfulle verkene.

Catherine Finnis |Henry Purcell |Joanna Levine |Jonathan Freeman-Attwod |Phantasm |Susanna Pell

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560112423

Katalognummer: PSC1124

Priskategori : CD