Haydn Quartets Op. 33 – Maggini String Quartet

Joseph Haydn: String Quartets op.33: no.1 in B minor, no.2 in E flat major, no.5 in mer…G major

Maggini String Quartet

Maggini Quartet, ansett som en av Englands fremste strykekvartetter, har siden dens dannelse i 1988 oppnådd en umiddelbar positiv mottakelse for dybden og gjennomføringen av deres musikalske tolkninger.

kr 139

Engelsk eleganse i Haydn

Maggini Quartet, ansett som en av Englands fremste strykekvartetter, har siden dens dannelse i 1988 oppnådd en umiddelbar positiv mottakelse for dybden og gjennomføringen av deres musikalske tolkninger. Etter en rekke suksessfulle turneer i 1991 og 1992 gikk kvartetten i studio for å spille inn tre av Joseph Haydns strykekvartetter fra opus 33.

Med en humoristisk åpning med en perfekt kadens i pianissimo, er den femte strykekvartetten fullpakket med overraskelser, et verk som dras mellom dynamiske ytterpunkter og nervepirrende stillheter. Om Haydn bevisst søkte etter å skape kontrast mellom en kvartetts avslutning og en annen kvartetts begynnelse eller ikke, så er det definitivt tilfelle med Strykekvartett nr. 1. Valget av en molltonalitet bringer frem den mer seriøse siden av Haydn og han viker ikke vekk fra denne stemningen noe sted gjennom hele kvartetten. Den siste kvartetten på denne innspillingen, Strykekvartett nr. 2, er kjent for sine humoristiske vendinger som lurer lytteren til å tro at verket er over, noe som har gitt verket det passende kallenavnet ”spøken”.

Joseph Haydn |Maggini String Quartet |Tony Harrison

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560107528

Katalognummer: PSC1075

Priskategori : CD