• PSC1267_2400x2400px_front
  • Grieg Trio
  • PSC1267_digipak

Haydn Piano Trios – Grieg Trio

JOSEPH HAYDN: Piano Trio in C major · Piano Trio in E flat major · Piano Trio in F sharp minor · Piano Trio in G major, ‘Gypsymer… Rondo’

Grieg Trio: Vebjørn Anvik, piano · Sølve Sigerland, violin · Ellen Margrete Flesjø, cello

Prisbelønte Grieg Trio henter fram hver minste nyanse i Haydns mesterverk i sine inspirerte fremførelser på denne nye utgivelsen.

kr 139

Sjanger: Chamber Music

Grieg Trio med lysende Haydn

Haydns originalitet er overveldende i klavertrioene, som først og fremst var skrevet for fremførelse av komponistens musikalske venner. Alle de tre trioene Haydn skrev i Wien på slutten av 1790-årene er laget for fremragende utøvere. G-Dur er den mest kjente trioen på denne innspillingen, med finalen som går under navnet ‘Sigøyner-Rondo’. Haydn åpner verket med en langsom sats: et sett variasjoner over et friskt og luftig tema som klaveret og fiolinen presenterer sammen. Finalen fortjener utvilsomt sin betydelige popularitet.

Prisbelønte Grieg Trio henter fram hver minste nyanse i sine inspirerte fremførelser på denne nye utgivelsen. Grieg Trios internasjonale ry er ikke minst basert på en serie innspillinger på SIMAX, Virgin Classics og EMI med verk av Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Dvorak, Grieg, Tchaikovsky, Smetana og Sjostakovitsj. Men også ved sin turnévirksomhet i store internasjonale fora som Wigmore Hall, Châtelet i Paris, Berlin Konzerthaus, Amsterdams Concertgebouw, Sale Verdi i Milano og New Yorks Weill Hall Carnegie Hall.

Les mer

Haydns originalitet er overveldende i klavertrioene, som først og fremst var skrevet for fremførelse av komponistens musikalske venner. Prisbelønte Grieg Trio henter fram hver minste nyanse i sine inspirerte fremførelser på denne nye utgivelsen.

Grieg Trio

Grieg Trios internasjonale ry er ikke minst basert på en serie innspillinger på SIMAX, Virgin Classics og EMI med verk av Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Dvorak, Grieg, Tchaikovsky, Smetana og Sjostakovitsj. Men også ved sin turnévirksomhet i store internasjonale fora som Wigmore Hall, Châtelet i Paris, Berlin Konzerthaus, Amsterdams Concertgebouw, Sale Verdi i Milano og New Yorks Weill Hall Carnegie Hall.

For fremragende utøvere

Alle de tre trioene Haydn skrev i Wien på slutten av 1790-årene er laget for fremragende utøvere, men fra pianistens synspunkt er kanskje Trio i C Dur den mest krevende av dem. Trio i Ess-Dur er også et sentralt og inspirert verk der spesielt klaveret har fått materiale som er neste virtuost i sin utforming. Fiss-Dur var en toneart som var lite i bruk i det 18. århundre; Haydn selv brukte den bare i én av sine over 100 symfonier, nemlig ‘Farvel’-symfonien fra 1772. Pianotrioen i samme toneart er også innenfor ‘Sturm und Drang’ uttrykket som tonearten ble assosiert med, selv om formatet er noe mindre.

all’ Ongarese

G-Dur er den mest kjente trioen på denne innspillingen, mest på grunn av finalen som går under navnet Sigøyner-Rondo. Haydn åpner verket med en langsom sats, et sett variasjoner over et friskt og luftig tema som klaveret og fiolinen presenterer sammen. Finalen fortjener utvilsomt sin betydelige popularitet, og inneholder originalt folkemusikkmateriale som kan gjenfinnes i Ungarske samlinger fra samme tid.

Grieg Trio |Joseph Haydn |Krzysztof Drab

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012671

Katalognummer: PSC1267

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting