Harald Lie – Norwegian Radio Orchestra

Harald Lie: Symphony no.1; Skinnvengbrev; Symphonic Dancemer…; Elegy

Anne-Lise Berntsen, mezzo-soprano · Håkan Hagegård, baritone · Norwegian Radio Orchestra · Ari Rasilainen, conductor

”Harald Lie er ikke av den stortalende sorten, hans uttrykksform er knapp og den er alvorlig ment, et vederheftig og ærlig musikersinn står inne for hver tone.” [Pauline Hall]

kr 139

Den fødte symfoniker

Harald Lie etterlatte seg ingen lang opusliste, men hans verks kvalitet og originalitet satte ham blant de ledende norske komponister, og han var også blant de kunstnerne som fikk oppleve suksesser ved oppførelser i utlandet, ikke minst i USA. På dette albumet fremfører Kringkastingsorkesteret og sopran Anne-Lise Berntsen og baryton Håkan Hagegård, under ledelse av dirigent Ari Rasilainen, fire av Lies verker.

I hans ”Elegi, op. 3” fremstår Harald Lie som en ung, men moden komponist, med et verk som vakte oppsikt. Stilen var moderat radikal for det norske miljøet, og han fikk gode kritikker og ble straks ansett som en av de unge lovende. Komponisten ble av David Monrad Johansen kalt den ”fødte symfoniker”, noe som er lett hørbart i hans ”Symfoni nr. 2, op. 5”, orkestersangen ”Skinnvengbrev, op. 6”, urfremført av Kirsten Flagstad, og ”Symfonisk dans”, et verk preget av mer ”norske” og trollske toner.

Anne-Lise Berntsen |Ari Rasilainen |Håkan Hagegård |Harald Lie |Jørn Pedersen |Norwegian Radio Orchestra

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662031146

Katalognummer: PSC3114

Priskategori : CD