Kupp
  • PSC1011.jpg
  • 114929-Edvard_Grieg_right.jpg

Grieg Songs Op 67/60/25 – Ellen Westberg Andersen

Edvard Grieg: Six Songs to poems by Henrik Ibsen op.25 · Five Songs by Wilhelm Krag op.60 · Haugtussa op.67 Song Cycle by Arnemer… Garborg

Ellen Westberg Andersen, soprano · Jens Harald Bratlie, piano

Sjelden Griegs sanger vært tolket så inderlig som her – av Ellen Westberg Andersen.

kr 90

Sjanger: LiederNorwegian

Strålende Grieg fra Ellen Westberg Andersen

Den prisvinnende sopranen Ellen Westberg Andersen presenterer sammen med en av Norges mest etablerte pianister, Jens Harald Bratlie, noen av Griegs flotteste tonesettinger av dikt på denne platen. Sammen klarer de på mesterlig vis å vekke til live dybden som befinner seg i Griegs vellykkede giftemål mellom dikt og musikk. Med disse sangene viser Grieg at han utvilsomt var en mester i sin genre, fra de seks Ibsensangene, det siste samarbeidet mellom Grieg og Ibsen i 1876, via sanger til dikt av Vilhelm Krag, til en av de vakreste sangsyklusene noen gang skrevet for den kvinnelige stemmen: Haugtussa, skrevet av Arne Garborg.

Westberg Andersen og Bratlie klarer på strålende vis å formidle noen av de flotteste sangene fra den norske romantiske tradisjonen, ikke overraskende med tanke på dere bakgrunn. Westberg Andersen debuterte i Oslo i 1978 etter studier ved musikkhøgskoler i Lübeck og Århus, og har sunget ved flere tyske operascener, blant annet i Dortmund, Lübeck og ved Städtische Freiburg. Hennes merittliste er betydelig og favner blant annet over rollene som Musette i «La Bohème», Margaretha i «Faust» og som Susanna i «Figaros Bryllup» ved Den Norske Opera i årene 1985-1990, samt en rekke andre betydelige roller i flere kjente operaer. Hun fikk Possehl-prisen i 1978 og Edvard Grieg-prisen i 1984. Den prisvinnende pianisten Bratlie er på sin side professor i klaver ved Norges Musikkhøgskole, og har vært fast solist med norske orkestre, inkludert turneer til London, Los Angeles, Moskva og Leningrad.

Edvard Grieg |Ellen Westberg Andersen |Jens Harald Bratlie

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560010118

Katalognummer: PSC1011

Priskategori : CD