Grieg Piano Concerto and Lyric Pieces – Eva Knardahl

Edvard Grieg: Concerto for Piano and Orchestra, A minor, op.16; 18 Lyricmer… Pieces

Eva Knardah, piano · Lithuanian National Symph. Orchestra · Terje Mikkelsen, conductor

Eva Knardahl fremfører Griegs svært suksessfulle a-moll konsert og flere av hans mindre kjente pianostykker fra "Lyriske stykker".

kr 139

Sjanger: OrchestralPiano

Eva Knardahl i Griegs mesterverk

”Griegs klaverkonsert er den beste klaverkonserten som er skrevet,” skal Rakhmaninov, i følge Arthur Rubinstein, ha sagt. Grieg selv er ikke fullt så bombastisk i sine uttalelser fra komposisjonsåret 1868, der han på sin beskjedne måte forteller at han har ”skrevet en konsert for klaver og orkester som jeg tror inneholder gode ting.” Lite visste han at han var i ferd med å lage en konsert som etterhvert skulle fremstå som selve hovedverket i norsk musikkhistorie. Like frem til i dag er klaverkonserten blitt stående som nettopp en klanglig realisering av det nasjonalromantiske Norge.

På denne platen finner vi Eva Knardahls og Det Litauiske Nasjonale Symfoniorkesters versjon av den gedigne suksessen som er Griegs a-moll konsert. Eva Knardahl har gjort seg bemerket som en av Norges aller fremste pianister, med en lang og innholdsrik karriere som inkluderer alt i fra en rekke innspillinger og konsertturneer til radio- og TV-opptredener. På dette albumet finner vi også stykker fra syv av de ti heftene med Griegs ”Lyriske stykker” – et vesentlig bidrag til romantikkens diminutive kunst. Istedenfor å samle alle de mest kjente som ”Troldtog”, ”Klokkeklang” eller ”Bryllupsdag på Troldhaugen”, har Eva Knardahl her valgt ut en del stykker som ikke er fullt så mye spilt, men som åpenbart burde bli det.

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560110726

Katalognummer: PSC1107

Priskategori : CD