Great Norwegian Performers 1945–2000 · Vol I – Robert Riefling

Richard Strauss: Ständchen, Zueignung · Giuseppe Verdi: Stride la Vampa! · Condotta ell'era in ceppi from Il Trovatore · Richard Wagner: Dich, teure Halle from Tannhäuser · L.M. Lindeman: Theme and Variations on the Choral: ‘Hvo ene ladermer… Herren raade ’· Sigurd Lie: Norw. Dance no.2 · Edward Elgar: Serenade · Manuel de Falla: from La vida Breve · Fritz Kreisler: La Gitana · Moritz Moszkowski: Guitarre · Etude Caprice · Arr: Turkey in the Straw · Johan Kvandal: Concerto for flute and orchestra, op. 22 · J.S. Bach: Chromatic Fantasia & Fugue · Sicilienne from sonata for flute and harpsichord BWV 1031

Marit Isene, soprano · Ernst Glaser, violin · Arild Sandvold, organ · Ørnulf Gulbransen, flute · Robert Riefling, piano

Norske utøveres verker 1945 – 2000 tar for seg artistenes roller i Norges klassiske levende musikkultur, både som tradisjonsbærere og fortolkere.

kr 170

Midl. tomt på lager

Fem eminente utøvere

Marit Isene (1923–2003) debuterte i 1946, og på 50-tallet ble hun oppdaget og engasjert av Sir Georg Solti til rollen som Leonore i Beethovens Fidelio. Opptakene på denne utgivelsen viser en stemme- og tolkningskraft på internasjonalt toppnivå. Fiolinisten Ernst Glaser (1904–74) virket som konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester i en mannsalder, og urfremførte en mengde norske verk i sin karriere som solist. På denne platen møter vi en fremragende stryker i briljante tolkninger av vakre og svært virtuose småstykker, akkompagnert av sin kone, pianistinnen Kari Aarvoll Glaser. Arild Sandvold (1895–1984) satte sitt stempel på den kirkemusikalske utviklingen i landet i nærmere to mannsaldre. Opptaket vi her hører er hentet fra Paulus kirke i Oslo, der ett av hans favorittinstrumenter sto, i en fremførelse som sier det meste. Ørnulf Gulbransen (1916–2004) var ansatt i Oslo-filharmonien i 30 år. Som utøver var han på den ene siden samspillets mann, men han var også en suveren solist og samarbeidet med verdensnavn som Rudolf Serkin og Pablo Casals. Robert Riefling (1911–88) var den første norske pianisten som spilte J. S. Bachs Das wohltemperierte Klavier i sin helhet på konsert. Han spilte verket inn to ganger (bl.a. for Decca) og samtlige Beethovensonater kom også ut på plate.

Les mer

De satte virkelig spor etter seg disse fem, både hjemme og ute. Store i sin egen tid og med sentrale roller i den fantastiske musikalske utviklingen som vi er med på i dagens Norge. Denne platen er den første i en ny stor serie på 10 utgivelser.

Marit Isene (1923–2003) debuterte i 1946, og på 50-tallet ble hun oppdaget og engasjert av Sir Georg Solti til rollen som Leonore i Beethovens Fidelio. På terskelen av en stor internasjonal karriere ble Isene hentet til opprettelsen av den Norske Opera av Kirsten Flagstad – til enorm glede og berikelse for det hjemlige publikum. Opptakene på denne utgivelsen viser en stemme- og tolkningskraft på internasjonalt toppnivå.
Fiolinisten Ernst Glaser (1904–74) virket som konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester i en mannsalder, og urfremførte en mengde norske verk i sin karriere som solist. På denne platen møter vi en fremragende stryker i briljante tolkninger av vakre og svært virtuose småstykker, akkompagnert av sin kone, pianistinnen Kari Aarvoll Glaser.

Domorganisten, korlederen, komponisten og pedagogen Arild Sandvold (1895–1984) satte sitt stempel på den kirkemusikalske utviklingen i landet i nærmere to mannsaldre. Opptaket vi her hører er hentet fra Paulus kirke i Oslo, der ett av hans favorittinstrumenter sto, i en fremførelse som sier det meste. Fløytisten Ørnulf Gulbransen (1916–2004) var ansatt i Oslo-filharmonien i 30 år. Som utøver var han på den ene siden samspillets mann, men han var også en suveren solist og samarbeidet med verdensnavn som Rudolf Serkin og Pablo Casals. Robert Riefling (1911–88) var den første norske pianisten som spilte J. S. Bachs Das wohltemperierte Klavier i sin helhet på konsert. Han spilte verket inn to ganger (bl.a. for Decca) og samtlige Beethovensonater kom også ut på plate.

Serien springer ut av et samarbeid mellom forskningsprosjekt ved Norges musikkhøgskole, Norsk kulturråd, NRK og Simax Classics. Opptakene er hentet fra NRKs arkiver.

Arild Sandvold |Edward Elgar |Ernst Glaser |Fritz Kreisler |Giuseppe Verdi |Johan Kvandal |Johann Sebastian Bach |L.M. Lindeman |Manuel de Falla |Marit Isene |Moritz Moszkovsky |Ørnulf Gulbransen |Richard Strauss |Robert Riefling |Sigurd Lie

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662018307

Katalognummer: PSC1830

Priskategori : CD