French Music for Viola – Lars Anders Tomter

CÉSAR FRANCK: Sonata in B flat Major · Sonata for Violin and Piano in A Major (transcribed for viola and piano by Lars Anders Tomter) · HENRY VIEUXTEMPS: Capriccio in C Minor for Viola Solo ·mer… Elègie

Lars Anders Tomter, viola · Håvard Gimse, piano

–"Recommended with entusiasm." [Harriet Smith / Gramophone]

kr 139

Tomter og Gimse i fransk repertoar

Lars Anders Tomter og Håvard Gimse utgjør en fin duo på dette albumet som består av verk av de to nær samtidige komponistene César Franck og Henry Vieuxtemps. Lars Anders Tomter er en av vår tids mest eksepsjonelle bratsjister og Håvard Gimse har etablert seg som en av Norges ledende musikere med et ekspansivt repertoar. Sammen fremfører de sonater – og i Vieuxtemps tilfelle også en capriccio og en elegi – av to komponister som satte Belgia på det musikalske kartet for godt.

Duoens versjoner av Francks ”Sonate for fiolin og piano i A-dur”, i Tomters egne arrangement, er intet mindre enn ekstraordinært vakkert, mens de sofistikerte figurasjonene i Vieuxtemps ”Sonate i B-dur” er særlig godt behandlet av de to eksepsjonelle instrumentalistene. Ikke mindre fantastiske er Tomters solistiske ferdigheter i sistnevnte komponists ”Capriccio i C-dur” og ”Elègie”.

César Franck |Håvard Gimse |Henry Vieuxtemps |Lars Anders Tomter |Tony Harrison

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560112621

Katalognummer: PSC1126

Priskategori : CD