Eva Knardahl plays Albéniz, Barber, Liszt and Gershwin – Eva Knardahl

Isaac Albéniz: Cantos de España, op. 232; Samuel Barber: Excursions, op.20; George Gershwin: Three preludes; Franz Lisztmer…: Liebestraüme

Eva Knardahl, piano

Gjennomgående imponerer Knardahls sangbare tone og saftige akkorder, hun kunne som få andre få et piano til å klinge.

kr 139

Sjanger: PianoSolo

Klaverets dronning i Norge

”Eva Knardahl var utvilsomt den største pianisten i sin generasjon,” skrev Dagsavisens Kjell Hillveg en gang om en av våre mest fremtredende pianister. For flere generasjoner nordmenn var Eva Knardahls navn synonymt med fargesprakende klaverspill og et smittende humør. Etter et lengre opphold i USA vendte hun tilbake til Norge og tok den musikalske arenaen med storm.

På denne fantastiske innspillingen fremfører Knardahl verker av Isaac Albéniz, Samuel Barber, Franz Listz og George Gershwin. Gjennomgående imponerer Knardahls sangbare tone og saftige akkorder, hun kunne som få andre få et piano til å klinge. Hør bare hennes oppsiktsvekkende tolkning av Albéniz´ ”Cantos de Espana”, med sine maurisk-spanske stemninger, eller hennes evne til å fremmane stemninger fra det landlige USA i Barbers ”Excursions” – sjeldent har disse verkene blitt fremført så behendig som av Knardahl.

Arne Akselberg |Eva Knardahl |Franz Liszt |George Gershwin |Isaac Albéniz |Samuel Barber

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560108228

Katalognummer: PSC1082

Priskategori : CD