Crescendo – Kjell Bækkelund

Per Lasson: Crescendo · Alf Hurum: Miniature · Klaus Egge: Valse dolce, op.1 no.1 · David Monrad Johansen, from op.9: Når bruré gjekk gjennom prothuse ve’ kyrkja ·Vetl-gjentå på Stusnes · Sålest hua gjætl-guten i Lom ette gåmålt ·mer… Dei som drog i krigen i 1807 · Gamel mainn · Kjæresten min · Gjætarvise · Spottevise · Bruremarsjes som eg drøymde · Odd Grüner-Hegge: Elegi · Intermezzo · Gunnar Gjerstrøm, from Piano Suite: Preludium · Arie · Menuett · Eyvind Alnæs, from op.39: Aasmund Fregdegjævar · Aa Ola, Ola, min eigen onge · Jeg lagde mig saa sildig

Kjell Bækkelund, piano

Kjell Bækkelunds siste innspilling ble en hyllest til det norske musikkliv, til den tiden dette også favnet de tusen hjem.

kr 139

Kjell Bækkelunds siste

Han var uten sidestykke i norsk kulturliv. Kjell Bækkelund debuterte med Filharmonisk Selskaps Orkester i 1938 og ga sin siste store konsert i Den Gamle Logen i 2003. Kjell Bækkelunds siste innspilling ble en hyllest til det norske musikkliv, til den tiden dette også favnet de tusen hjem. Da det var moderne å være kultivert med interesse for musikk og dens mange mysterier. Da et klaver i stuen var et selvfølgelig tegn på dannelse, og klaverspill like så. Denne arven var Bækkelund opptatt av, og her gir han til beste de lekreste miniatyrer fra vår egen musikkskatt, som han følte vi hadde godt av å bli minnet på.

More

Han var uten sidestykke i norsk kulturliv. Kjell Bækkelund debuterte med Filharmonisk Selskaps Orkester i 1938 og ga sin siste store konsert i Den Gamle Logen i 2003. Han ville fylt 75 år 6. mai 2005, og dette markeres med lanseringen av hans siste innspilling, som er en hyllest til norsk musikk.

Den nye musikken

Bækkelund knyttes gjerne til den nye musikken på grunn av det store arbeid han nedla for denne. Han så det som et samfunnsansvar å fremføre samtidsmusikk, og viktigst av alt var det å fremføre norske komponisters musikk, både hjemme og ute. Nordheims ‘Listen’ og Mortensens ‘Fantasi og fuge’ tok han med seg over hele verden.

Den siste innspillingen

Kjell Bækkelunds siste innspilling ble en hyllest til det norske musikkliv, til den tiden dette også favnet de tusen hjem. Da det var moderne å være kultivert med interesse for musikk og dens mange mysterier. Da et klaver i stuen var et selvfølgelig tegn på dannelse, og klaverspill like så. Denne arven var Bækkelund opptatt av, og her gir han til beste de lekreste miniatyrer fra vår egen musikkskatt, som han følte vi hadde godt av å bli minnet på.

Alf Hurum |David Monrad Johansen |Eyvind Alnæs |Kjell Bækkelund |Klaus Egge

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662090471

Katalognummer: PPC9047

Priskategori : CD