Contemporary Solo Double Bass, vol.3 – Bjørn Ianke

Arne Nordheim: Three stanzas for double bass alone · Henrik Hellstenius: Essays sur les temps double · Åse Hedstrøm: Touche for double bass · Iannis Xenakismer…: Theraps

Bjørn Ianke, double bass

Bjørn Iankes eminente teknikk, hans store kjærlighet for instrumentet og hans intuitive musikalske forståelse har vært en stor inspirasjon for en rekke komponister.

kr 139

Kontrabassens uforutsette muligheter

Bjørn Ianke var en av de musikerne som alltid søkte etter å utvikle seg, alltid på utkikk etter nye måter å uttrykke seg på. Gjennom sin professjonelle karriere jobbet han hardt for å utvide sine evner og danne seg et større repertoar for solo kontrabass. Iankes eminente teknikk, hans store kjærlighet for instrumentet og hans intutivie musikalske forståelse var en betydelig inspirasjon for en rekke komponister. Arne Nordheim, Antonio Bilbao og Cecilie Ore er blant de som har skrevet spesielt for Ianke, utfordret og fascinert av de uforutsette mulighetene kontrabassen har fått i hans hender.

På dette albumet fremfører Ianke verker av Arne Nordheim, Åse Hedstrøm, Iannis Xenakis og Henrik Hellstenius. Poesi og drama bytter lynhurtig plass under Nordheims «Three Stanzas for double bass alone» , og Ianke dimensjonerer ut tid og dynamikk i Hedstrøms «Touche for double bass» på en måte som kan ta pusten fra en. I Xenakis «Theraps» forsvinner nærmest den massive kontrabassen i utøverens hender når råskapen med de tordnende utbruddene og voldsomme passasjene tar overhånd, og Hellstenius «Essays sur les temps double» fremføres på en måte som får kontrabassen til å synge på en spesielt vakker måte.

Arne Nordheim |Åse Hedstrøm |Bjørn Ianke |Erik Gard Amundsen |Henrik Hellstenius |Iannis Xenakis

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011544

Katalognummer: PSC1154

Priskategori : CD