Contemporary Oboe Concertos – Gregor Zubicky

Jean Françaix: L'horloge de flore (1959) · Richard Strauss: Concerto in D for oboe and small orchestra (1945) · Bohuslav Martinu: Concerto for oboe and small orchestramer… (1955)

Gregor Zubicky, oboe · Scottish Chamber Orchestra · Jukka-Pekka Saraste, conductor

Tre kontemporære verk for oboen er fokuset på dette albumet, som utviser stor kjærlighet og forståelse for instrumentets muligheter.

kr 139

Oboen i vår tid

Fra å ha vært et av de mest populære soloinstrumentene i Barokken, dalte instrumentets popularitet raskt. Da Mozart skrev sin obo konsert i 1777, skulle det bli den siste konserten for obo av en markant komponist på 168 år. I løpet av 1800-tallet hadde oboen fått rollen som solist-stemme i orkesteret og dermed viste de romantiske komponistene stor kjærlighet og forståelse for instrumentet. Senere, på 1900-tallet, skulle komponistene Richard Strauss, Bohislav Martinu og Jean Francaix skrive vakker musikk for instrumentet. Tre av disse verkene er spilt inn til dette albumet.

På sin fjerde innspilling for Simax Classics, har den ettertraktede oboisten Gregor Zubicky gått sammen med Scottish Chamber Orchestra og dirigent Jukka-Pekka Saraste for å spille inn Strauss´ ”Concerto in D for Oboe and Small Orchestra”, Martinus ”Concerto for Oboe and Small Orchestra” og Francaix ”L´horloge de flore”. Både fysisk krevende og teknisk utfordrende er Strauss´ stykke et av hans mest perfekte og sjarmerende verker med mer enn brilliante kadenser. Like vakker er Martinus verk, der komponisten mesterlig utnytter oboens toneomfang og gir utøveren enhver mulighet for å fremvise instrumentets muligheter, både teknisk og musikalsk. Og til slutt finner vi Francaix´ ”L´horage de flore”, et verk i syv satser fremført uten opphold, inspirert av den svenske botanisten Carl von Linnés klassifisering av blomster.

Bohuslav Martinu |Gregor Zubicky |Jean Françaix |Jukka-Pekka Saraste |Richard Strauss |Scottish Chamber Orchestra |Tony Harrison

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560106422

Katalognummer: PSC1064

Priskategori : CD