Claude Debussy Complete Works for Piano Solo, vol.I – Håkon Austbø

Claude Debussy: Images (oublies) · Estampes · Three piano pieces · Images – book I &mer…; II

Håkon Austbø, piano

– en dypt frydefull opplevelse. [6 Astrid Kvalbein / Aftenposten]

Sjanger: PianoSolo

Austbøs magiske Debussy, vol. 1

Den første utgivelsen i Austbøs serie med all Debussys klavermusikk er en sensasjonell innspilling. Med en helt egen følsomhet løfter Austbø Debussys musikk opp fra tangentene og lar lytteren tre direkte inn i en av de største skattene i klaverrepertoaret.

Håkon Austbø har hatt stor suksess internasjonalt gjennomflere tiår. Hans innspillinger av verkene til Skryabin og Messiaen har blitt referanser i engelsk- så vel som tysk- og franskspråklige fagtidsskrifter.

More

Den klassiske klaverlitteraturen inneholder noen ’hellige skrin’ eller valfartssteder som stadig nye utøvere har det privilegiet å kunne oppsøke. Som pilegrimer legger pianistene disse komponistenes verker inn på sin reiserute gjennom livet – noen besøkes tidlig, andre sent. Alle tar med seg suvenirer fra dem, og stiller disse opp ved siden av andre verker i sine konsertprogrammer. Klavermusikken til Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Liszt, Brahms og Debussy er typiske slike pilegrimsmål,
nærmest for egne universer å regne.

Håkon Austbø har hatt stor suksess nasjonalt og ikke minst internasjonalt gjennom flere tiår. Hans innspillinger av verkene til Skryabin og Messiaen har blitt referanser i engelsk- så vel som tysk- og franskspråklige fagtidsskrifter. I flere år har han på sin side tenkt på å gjøre en komplett innspilling av Claude Debussys klaververker, og Simax på vår side tenkt ’Debussy og Austbø, det ville vært magisk på CD!’.

Simax Classis presenterer nå volum 1 av 3 i serien, og benytter samtidig anledningen til å gratulere Håkon Austbø med 40 aktive år i musikkens tjeneste siden debutkonserten. Jubileumssesongen markeres på flere måter, blant annet under Festspillene i Bergen er han aktuell med alle Debussys etyder på konsert.

Claude Debussy |Håkon Austbø

Utgivelsesdato: 16.02.2004

EAN : 7033662012503

Katalognummer: PSC1250

Priskategori : CD