Claude Debussy Complete Works for Piano Solo, vol. 3 – Håkon Austbø

Claude Debussy: Suite Bergamasque · Pour le Piano · Danse bohémienne · 2 Arabesques · Mazurka · Rêverie · Danse (Tarantelle styrienne) · Ballade (slave) · Valse romantique ·mer… Nocturne

Håkon Austbø, piano

– Austbø har med elegant og glødende pianospill flyttet grensene for hvordan Debussys musikk kan klinge på et piano.

kr 139

Debussy er komplett

Som første nordmann kompletterer Håkon Austbø med denne utgivelsen sin innspilling av samtlige verker for klavér solo av Claude Debussy. På denne platen hører vi den unge Debussys verker. Suite bergamasque (1890) og Pour le piano (1902) står i hver sin ende av en periode med stor kompositorisk utvikling. Den unge Debussy prøver det ene – og så noe annet – i en kreativ og uredd søken. Austbø har med elegant og glødende pianospill flyttet grensene for hvordan Debussys musikk kan klinge på et piano. Den nå fullendte serie har mottatt fabelaktige kritikker fra både norsk og utenlandsk presse.

Les mer

Håkon Austbø kompletterer med denne utgivelsen sin innspilling av samtlige verker for klavér solo av Claude Debussy – som første nordmann. Med denne syklusen har Austbø flyttet grensene for hvordan Debussys musikk kan klinge på et piano.

Et uttrykk blir til

For Debussy (1862-1918) tok det tid å utvikle det impresjonistiske uttrykket vi forbinder ham med. På denne platen hører vi den unge Debussys verker. Suite bergamasque (1890) og Pour le piano (1902) står i hver sin ende av en periode med stor kompositorisk utvikling. Den unge Debussy prøver det ene – og så noe annet – i en kreativ og uredd søken.

Perfeksjon

Suite bergamasque blir sett på som Debussys første store og viktige verk for piano solo. Tredjesatsen i suiten er den berømte ‘Claire de lune’, som ofte omtales som det perfekte eksempelet på hans musikalske stil. Selv om komposisjonsteknikken senere blir mer sofistikert (i Estampes, Images og Préludes) finner vi her for første gang dette helt spesielle grunn-utrykket i den perleaktige og vakre satsen. Det tok 15 år før Suite bergamasque ble utgitt. I mellomtiden ble en mer virtuos og raffinert suite til, nemlig Pour le piano. Debussys nye stil er tydelig, og verket avsluttes med en forrykende raffinert Toccata, påvirket fra blant annet av impulser fra det fjerne Østens musikk.

Austbøs hvitglødende raffinement

Den nå fullendte serie har mottatt fabelaktige kritikker fra både norsk og utenlandsk presse. Å presentere så kjent og elsket musikk på en måte som gjør at lytteren melder tilbake at han har opplevd noe nytt og meningsfullt, må være blant de største komplimenter en musiker kan få. Gjennomgående trekker man også frem Austbøs helt spesielle klangbehandling og elegante – men glødende – gester og bevegelser som kjennetegner hans spill. Austbø har nylig returnert til Norge etter mer enn 20 år i Nederland, og er akkurat utnevnt til professor i klaver ved universitetet i Stavanger.

Claude Debussy |Håkon Austbø

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012978

Katalognummer: PSC1297

Priskategori : CD