Clarinet Trios – Hans Petter Bonden

Wolfgang Amadeus Mozart: Trio for Clarinet, Viola and Piano E flat major K 498; Franz Schubert: Der Hirt auf dem Felsen D 965; Louis Cahuzac: Music for clarinet: Cantilène; Variations sur un Air du Pays d'Oc; Arlequin; Pastoralemer… cévenole

Hans Petter Bonden, clarinet · Einar Henning Smebye, piano · Lars Anders Tomter, viola

Eksepsjonelt vakre klarinettstykker fremført av den bemerkelsesverdige trioen Hans Petter Bonden, Lars Anders Tomter og Einar Henning Smebye.

kr 139

Sjanger: Chamber Music

Fransk idyll

Den franske klarinettisten Louis Cahuzac beskrives i dag som en av de mest brilliante utøvere på instrumentet fra det forrige århundret. Hans karriere nådde sitt høydepunkt på begynnelsen av 1950-tallet med de legendariske innspillingene av Mozarts og Carl Nielsens verker, men ved siden av en storslått karriere som musiker var han også komponist. Hans verker var ikke sjelden inspirert av de landlige omgivelsene i nærheten av hans sommerhus i Luchon i Sør-Frankrike. På dette albumet fremfører klarinettisten Hans Petter Bonden, bratsjisten Lars Anders Tomter og pianisten Einar Henning Smebye flere av Cahuzacs verker. Komponistens samling variasjoner er basert på en fransk folketone, og i «Cantiléne», en kortere lyrisk komposisjon, har han definitivt lykkes i å fange den landlige atmosfæren. «Pastorale» på sin side vekker istedet følelser fra Middelhavets omgivelser. «Arlequin» for solo klarinett er en musikalsk beskrivelse av en klovn i sin refleksjon av både glede og tristhet. I tillegg til dette fremfører de tre eksepsjonelle musikerne Mozarts «Trio for klarinett, bratsj og piano, K 498», eller «Kegelstatt»-trioen», og Schuberts «Der Hirt auf dem Felsen, D 965», begge særlig vakre stykker skrevet for klarinett.

Einar Henning Smebye |Franz Schubert |Hans Petter Bonden |Lars Anders Tomter |Tore Simonsen |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560010187

Katalognummer: PSC1018

Priskategori : CD