Carl Nielsen: Violin concerto and Symphony no. 4 – Arve Tellefsen

Carl Nielsen: Violin Concerto · Symphony nomer…. 4

Arve Tellefsen, violin · Yehudi Menuhin, conductor · Royal Philharmonic Orchestra

Arve Tellefsen fremfører sammen med Royal Philharmonic Orchestra og dirigent Sir Yehudi Menuhin, to verker av den eksepsjonelle danske komponisten Carl Nielsen.

kr 139

Arve Tellefsen og Yehudi Menuhin

Arve Tellefsens evne til å fengsle og kommunisere med publikum plasserer ham blant de største fiolinistene i vår tid. Hans karriere har bragt ham til alle de største europeiske konsertscenene og han har lagt omfattende turnévirksomhet bak seg i Asia. Han har også samarbeidet med flere av verdens ledende orkestre og dirigenter. På dette albumet fremfører han, sammen med Royal Philharmonic Orchestra og dirigent Sir Yehudi Menuhin, to verker av den eksepsjonelle danske komponisten Carl Nielsen.

Nielsens Fiolinkonsert stammer fra mellomperioden i hans kreative karriere, et skinnende, uvanlig formell, og godt mottatt verk, med klar progressiv tonalitet. Komponistens fjerde symfoni utviser mindre rike harmonier, tettere teksturer og mørkere farger enn tidligere, og med en større kompleksitet danner det seg et mer angulært melodisk språk og en høyere grad av dissonans. Fra den eksplosive begynnelsen til den oppsiktsvekkende kraften og energien i finalen, er denne symfonien en ren triumf for symfonisk musikk.

Andrew Keener |Arve Tellefsen |Carl Nielsen |John West |Royal Philharmonic Orchestra |Yehudi Menuhin

Utgivelsesdato: 16.11.1998

EAN : 7033662011445

Katalognummer: PSC1144

Priskategori : CD