Camilla Wicks – Camilla Wicks

Bjarne Brustad: Violinconcerto no.4; William Walton: Violinmer… Concerto

Camilla Wicks, violin · Oslo Philharmonic Orchestra Herbert Blomstedt, conductor · Juri Simonov, conductor

Camilla Wicks, kjent som en fiolinist med integritet og lidenskapelig musikalitet blant musikere og publikum for nærmere tre generasjoner, fremfører fiolinkonserter av Bjarne Brustad og William Walton.

kr 139

Sjanger: ConcertoStrings

En lidenskapelig fiolinst med integritet

Camilla Wicks har vært kjent som en fiolinist med integritet og lidenskapelig musikalitet blant musikere og publikum for nærmere tre generasjoner, med en spillestil som har truffet hjertene til lyttere over hele verden. Født i 1928 og utdannet ved Julliard som en student av Louis Persinger, gjorde hun sin debut i New Yorks Town Hall i en alder av tretten år. Kort etterpå stod hun på scenen som solist med store amerikanske orkestre som Los Angeles Philharmonic, The Chicago Symphony og New York Philharmonic. Senere skulle hun turnere verden over, spille inn plater for en rekke plateselskaper og arbeide tett med, og urfremføre verker av, en rekke anerkjente komponister både i Norge og internasjonalt.

Under forberedelsen av Bjarne Brustads fjerde fiolinkonsert, som er innspilt på dette albumet, støttet Wicks seg på vennskapet med komponisten og deres mange diskusjoner på en rekke temaer. Som en av de ledende norske komponistene fra 1900-tallet, bærer Brustads musikk preg av påvirkning fra fransk musikk samtidig som han bringer inn ”nasjonale” elementer i skapelsen av en helt unik og personlig musikalsk stil. Wicks fremfører også William Waltons ”Concerto for Violin and Orchestra” på dette albumet, et verk sterkt inspirert av musikken fra landene rundt Middelhavet, med en delikat rapsodisk fiolin som vekker lidenskapelige stemningsbilder fra sør-Europa.

Bjarne Brustad |Camilla Wicks |Herbert Blomstedt |Juri Simonov |Oslo Philharmonic Orchestra |William Walton

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011858

Katalognummer: PSC1185

Priskategori : CD