Bergen Wind Quintet – Bergen Wind Quintet

Malcolm Arnold: Three Shanties for Wood Quintet; Jaques Ibert: Trois pièces brèves; August Klughardt: Wind Quintet, op.79; Anton Reicha: Wind Quintet, E flat major, op.88 no.2; Harald Sæverud: Wind Quintetmer… no.2

Bergen Wind Quintet

Bergen Blåsekvintett har plukket ut fem utrolig vakre verker som befester kvintettens plass som en av landets fremste ensembler.

kr 139

Vakker musikk for blåsekvintett

Bergen Blåsekvintett har tidligere spilt inn album med musikk av Barber, Hindemith, Jolivet, Sæverud og Carl Nielsen. Denne gangen har den etterspurte kvintetten plukket ut fem verker av Jacques Ibert, Anton Reicha, Malcolm Arnold, August Klughardt og, nok en gang, Harald Sæverud, som befester kvintettens plass som en av landets fremste ensembler.

Skjønnhetsdyrkeren Iberts ”Trois pièces brèves”, kanskje hans mest kjente kammerverk, viser en komponist som strør om seg med lettflytende melodikk og rytmisk spenst, der det poetiske og satiriske går hånd i hånd. Lettflytende er også Reichas blåsekvintett, med en enkel og oversiktlig harmonikk i en utadvendt wienerklassisk komposisjon. Arnolds ”Three Shanties” har, som tittelen indikerer, røtter i den britiske folkemusikken, mer spesifikt arbeidssanger fra seilskutene – arrangert på sedvanlig elegant vis. Klughardts blåsekvintett er en sjeldenhet blant de romantiske verker, et velklingende og elegant stykke som ikke uten grunn har funnet veien til mange ensemblers repertoar. Til slutt har vi Sæverud, en av norsk musikklivs mest særpregede komponister, og hans blåsekvintett, et verk med nære bånd til Bergen Blåsekvintett: ”Det var faktisk Bergen Blåsekvintett som ga meg frisk vind i seilene slik at jeg vekslet kurs. Min første kvintett demonstrerte at jeg fortsatt var i live. Etterhvert som de fem blåserne og jeg kom hverandre nærmere inn på livet, rent menneskelig sett, fikk jeg følelsen av at dette var med på å belive min fantasi og gi verket dets atmosfære av nærkontakt.”

Anton Reicha |Arne Akselberg |August Klughardt |Bergen Wind Quintet |Harald Sæverud |Jaques Ibert

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560109423

Katalognummer: PSC1094

Priskategori : CD