Beethoven: Symphony no. 6, Leonore Overtures 1-3 – Swedish Chamber Orchestra Örebro

Ludwig van Beethoven: Symphony no. 6 in F major · Leonore overturesmer… 1-3

Swedish Chamber Orchestra Örebro · Thomas Dausgaard, conductor

– you may not be content until you have heard the previous five volumes as well. [Audiophile Audition]

kr 139

Beethovens Pastorale-symfoni

Pastoralesymfonien er et resultat av Beethovens intense forhold til naturen. Verket føyer seg inn i en tradisjon som strekker seg tilbake til renessansen, idét komponisten søker å re-presentere naturen og naturopplevelsen i sin musikk. Beethoven skrev som kjent 4 forskjellige overtyrer til sin opera, alle skrevet i løpet av kort tid ettersom libretto og operaen som helhet forandret seg og tok form. De tre første er med på denne utgivlelsen.

Halvveis i sitt store prosjekt med å spille inn all mester Beethovens orkestermusikk, har Thomas Dausgaard og det Svenske Kammerorkester høstet en mengde flotte omtaler i internasjonale tidsskrifter.

More

Thomas Dausgaard med sitt Svenske Kammerorkester vekker oppsikt internasjonalt når de presenterer sin serie med Beethovens komplette verk for orkester på CD. Når Pastoralesymfonien og alle tre Leonore-overtyrene nå er klare er serien halvveis — og i august har Dausgaard og Det Svenske Kammerorkester egen konsert under BBC Proms i London!

Symfoni nr. 6 og tre overtyrer

Pastoralesymfonien er et resultat av Beethovens intense forhold til naturen. Verket føyer seg inn i en tradisjon som strekker seg tilbake til renessansen, idét komponisten søker å re-presentere naturen og naturopplevelsen i sin musikk. Beethoven skrev som kjent 4 forskjellige overtyrer til sin opera, alle skrevet i løpet av kort tid ettersom libretto og operaen som helhet forandret seg og tok form. De tre første er med på denne utgivlelsen. Da Robert Schumann hørte alle overturene på en konsert i 1840, bemerket han at man i disse verkene kan følge Beethoven i sitt arbeidsværelse, hvordan han bearbeider og forkaster enkelte ideer, og hvordan andre ideer igjen synes ham så interessante og kjære at han utvider bruken av dem i neste overtyre.

Eksklusiv turné med Beethoven i kofferten

Halvveis i sitt store prosjekt med å spille inn all mester Beethovens orkestermusikk, har Thomas Dausgaard og det Svenske Kammerorkester høstet en mengde flotte omtaler i internasjonale tidsskrifter. Prosjektet har også blitt lagt merke til i stor grad av internasjonale konsertarrangører, og denne høsten legger orkesteret ut på en helt eksklusiv liten turne som starter i Ravina-festivalen, Chicago, så til Mostly Mozart i New York, for til slutt å toppe det hele med en egen konsert under BBC Proms i London. Alt med Beethoven på programmet.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011841

Katalognummer: PSC1184

Priskategori : CD