Beethoven: Symphony no. 3 ‘Eroica’, 12 Contredanses, Leonore Prohaska, Romances nos. 1 and 2 – Swedish Chamber Orchestra Örebro

LUDWIG VAN BEETHOVEN: Symphony no.3 in E flat Major ‘Eroica’ · 12 Contredanses, WoO14 · Incidental Music to Leonore Prohaska, WoO96 · Romances nos. 1 & 2 for violin andmer… orchestra

Katharina Svensson, violin · Swedish Chamber Orchestra Örebro · Thomas Dausgaard, conductor

Beethoven hevdet at hvis han hadde visst like mye om strategi som han visste om musikk, så ville han kunne ha seiret over Napoleon.

kr 139

Eroica!

Beethovens komplette orkestermusikk i rystende fortolkninger, presentert i et avklaret lyd-landskap. Her er en Eroica-symfoni som formelig dirrer av kampen som foregår i Beethovens verk, det Svenske Kammerorkesteret og Thomas Dausgaard bringer det hele frem med uimotståelig kraft. Beethoven skrapte vekk dedikasjonen til Napoleon på sitt originalmanuskript, og forandret det til ‘Heroisk Symfoni til minne om en stor mann’. Faktisk hevdet Beethoven selv at hvis han hadde visst like mye om strategi som han visste om musikk, så ville han kunne ha seiret over Napoleon.

De 12 kontradansene fra 1802 og Overtyren til Leonore Prohaska hører med til en del av hans musikk som ikke er særlig godt kjent. De to én-satsige fiolinromansene har begge trekk som minner om langsomme satser fra solokonserter og har vunnet sin plass i repertoaret ved sin lyriske varme.

Les mer

Beethovens komplette orkestermusikk i rystende fortolkninger, presentert i et avklaret lyd-landskap. Her er en Eroica-symfoni som formelig dirrer av kampen som foregår i Beethovens verk, det Svenske Kammerorkesteret og Thomas Dausgaard bringer det hele frem med uimotståelig kraft.

Eroica-symfonien

Beethoven skrapte vekk dedikasjonen til Napoleon på sitt originalmanuskript, og forandret det til ‘Heroisk Symfoni til minne om en stor mann’. Faktisk hevdet Beethoven selv at hvis han hadde visst like mye om strategi som han visste om musikk, så ville han kunne ha seiret over Napoleon. Faktum er at Eroica, dobbelt så lang som noen tidligere symfoni, satt standarden for de heroiske verken som skulle komme i den perioden som vi kaller romantikken. Det er en symfoni som utrykker Beethovens egen personlige – og menneskehetens – kamp og seier.

En bredere forståelse av Beethoven

En relativt liten del av Beethovens verker er godt etablert i selve senteret av orkesterrepertoaret. Vårt syn på Beethoven er som følge av dette bestemt ved at vi har hørt en relativt liten del av hans totale produksjon. Når man utsetter seg for hele hans orkestermusikk, som i denne bejublede serien, får vi et bredere og riktigere grunnlag for å forstå Beethovens kunstneriske prosjekt. De 12 kontradansene fra 1802 og Overtyren til Leonore Prohaska hører med til en del av hans musikk som ikke er særlig godt kjent. De to én-satsige fiolinromansene har begge trekk som minner om langsomme satser fra solokonserter og har vunnet sin plass i repertoaret ved sin lyriske varme. Solisten Katarina Andreasson er konsertmester i Det Svenske Kammerorkester.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012817

Katalognummer: PSC1281

Priskategori : CD