• Basic CMYK
  • PSC1343_digipak

Ballade Tragica – Halfdan Cleve Chamber Works – Fragaria Vesca

HALFDAN CLEVE: Piano Quintet in E flat major · Sonata in E minor for Violin and Piano · Ballade Tragica for Violin and Piano · Romance for Violin and Piano · Melody for Violin and Piano · Perpetuum Mobile for Violin andmer… Piano

Fragaria Vesca · Tor Johan Bøen, violin · Sanae Yoshida, piano

Tor Johan Bøen har tatt oppgaven med å bringe Cleve frem i lyset, og gjøre hans musikk tilgjengelig for et bredere publikum.

kr 139

Halfdan Cleves musikk endelig på plate.

Verdenspremiere på Halfdan Cleves kammermusikk på CD. Tor Johan Bøen har tatt oppgaven med å bringe Cleve frem i lyset, og gjøre hans musikk tilgjengelig for et bredere publikum. Ikke bare var Cleve en meget suksessfull komponist, men ble også regnet som en av Nordens største klavervirtuoser. Halfdan Cleves musikk har vært neglisjert i snart 70 år: Flere av hans komposisjoner eksisterer kun som manuskripter, det finnes ingen større biografi om ham, og det er gjort minimalt med forskningsarbeid på hans liv og musikalske virksomhet – inntil nå.

Les mer

Verdenspremiere på Halfdan Cleves kammermusikk på CD. Tor Johan Bøen har tatt oppgaven med å bringe Cleve frem i lyset, og gjøre hans musikk tilgjengelig for et bredere publikum. Ikke bare var Cleve en meget suksessfull komponist, men ble også regnet som en av Nordens største klavervirtuoser.

Frem i lyset, inn i varmen

Halfdan Cleves musikk har vært neglisjert i snart 70 år: Flere av hans komposisjoner eksisterer kun som manuskripter, det finnes ingen større biografi om ham, og det er gjort minimalt med forskningsarbeid på hans liv og musikalske virksomhet – inntil nå. Tor Johan Bøen har tatt på seg oppgaven å bringe den «glemte» komponisten inn i varmen igjen, og gjøre en av Norges viktigste komponisters musikk tilgjengelig for et bredere publikum.

Verdenspremiere

På denne verdenspremiereutgivelsen fremfører Fragaria Vesca med Tor Johan Bøen (fiolin), Sanae Yoshida (klaver), Alison Rayner (fiolin), Bénédicte Royer (bratsj) og Aurélienne Brauner (cello), en rekke av Cleves kammermusikkverker – hvorav de fleste aldri tidligere er blitt utgitt på CD. Basert på komponistens manuskripter har Bøen laget nye noteutgaver av flere av hans verker, og det grundige arbeidet har båret frukter: Tor Johan Bøen og hans medspillere formidler Cleves verker på mesterlig vis. Fragaria Vesca har tidligere presentert hittil ukjent musikk av blant annet Geirr Tveitt og David Monrad Johansen til stor begeistring fra pressen: – Veldig flott. Utgivelsen gir inntrykk av å være skapt i kammermusikkens ånd. Med andre ord, en høyst velkommen tilvekst med hittil ukjent musikk av en våre aller største kompositoriske begavelser noensinne. [Kjell Hillveg / Dagsavisen]

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013432

Katalognummer: PSC1343

Priskategori : CD