Antonio Bibalo: Piano Solo in the Evening. The complete music for piano. – Anders Brunsvik

Antonio Bibalo: Piano "Solo" in the Evening (1977); Miniatures (1955) Four Balkan Dances (1956); Trois Hommages (1957) Toccata (1957); Sonata no.1; (1974) Sonata no.2mer… (1976)

Anders Brunsvik, piano

På dette albumet går den anerkjente pianisten Anders Brunsvik i dybden på Bibalos pianistiske verk og sikrer komponistens musikalske arv for fremtidige generasjoner.

kr 139

Et møte mellom Antonio Bibalo og Anders Brunsvik

Antonio Bibalos musikk er høyst personlig, gjennomsyret med en styrke som kun er hans egen. Med frihet rundt genrerammer som et nøkkelaspekt ved hans musikk, bygger hans musikk på inspirasjoner som Schönbergs frie tonalitet, impresjonistenes tonespråk, Bachs polyfoni, rytmer og skalaer fra Balkan, og til og med jazz. Født i Trieste i 1922, vokste Bibalo opp i en kulturell smeltedigel og en musikalsk familie, noe som utvilsomt har hatt en påvirkning på hans musikk, i tillegg til komponister som Bach, Beethoven, Liszt, Brahms, Chopin, Debussy og Bartok. På dette albumet går den anerkjente pianisten Anders Brunsvik i dybden på Bibalos pianistiske verk og sikrer komponistens musikalske arv for fremtidige generasjoner.

Anders Brunsvik har et omfattende repertoar både som solist og som kammermusikker, og har turnert i Norge, Østerrike, tidligere Jugoslavia og Marokko. Han har gjort nærmere 250 konsertopptredener under norsk statsstøtte for nasjonal promotering av musikk og ga i 1993 en rekke konserter i forbindelse med 150-års jubileet for Edvard Griegs fødselsdag. Brunsvik har opptrådt både på radio og TV og har gjort en rekke innspillinger av samtidsmusikk, både som solist og kammermusikalsk.

Anders Brunsvik |Antonio Bibalo |Arne Akselberg

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560110320

Katalognummer: PSC1103

Priskategori : CD