• Cover_Moskus_Papirfuglen
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Pressebilde_stående2_Foto_ John Hughes

Papirfuglen – Moskus

1.Visket ut av regnet
2. Hjorten i skogen
3. Lokk til Eurydike 
mer…
4. Å, var jeg en sangfugl
5. Hortus Delicarum
6. Hildegard
7. Papirfuglen
8. Ville kombinasjoner
9. Den første dagen i mai

Musikk av Moskus: Anja Lauvdal: synths, cembalo, vocoder, piano og samples · Fredrik Luhr Dietrichson: cello, mandolin og kontrabass · Hans Hulbækmo: trommer, perkusjon, munnharpe, trommemaskin, klokkespill og recorder

Moskus viser sitt syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers!

kr 199

Clear selection

Moskus viser sitt syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers! Med Papirfuglen” befester de sin posisjon som en av de viktigste og meste spennende stemmene i den nye generasjon av både norsk og internasjonal jazz. Med trioen sin særegne signatur av smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje tar Moskus enda et steg inn i upløyd musikalsk mark. Papirfuglen” går dypere inn i skogen, lenger inn i grotten og flyr høyere i luften. Den rike klangpaletten til bandet formidles med en letthet og inkluderende åpenhet, og viser at retningssterk improvisasjon favner like bredt som selv det største vingespenn. Og lik den vakreste papirfugl kan formes ut fra et blankt ark, former Moskus en lydlig verden av musikalske papirfugler som tar lytteren med på en reise inn i trioens helt egne verden. 

More

Albumet ble spilt inn i Ugla studio med Morten Qvenild bak spakene. Et instrumentrikt studio der Anja Lauvdal kunne utnytte synther og elektronikk i kombinasjon med piano, flygel og cembalo. Hans Hulbækmo kompletterer lydbildet med sin kreative bruk av trommemaskin og opptaker sammen med slagverk, klokkespill og munnharpe. Et lydbilde som sys sammen og videreforedles av Fredrik Luhr Dietrichson som uanstrengt veksler mellom strengeinstrumentsøsknene mandolin, cello og kontrabass. Samlet  

All musikken er innspilt live og i samme rom, en bevisst videreføring av Moskus sin musikalske filosofi om å fange musikken i nået og formidle idéen. I likhet med med de to siste albumene er også dette albumet mikset av Kyrre Laastad. Hans erfaring med Moskus sitt lydlige univers fra tidligere plater gir dette albumet en nerve som tar vare på impulsiviteten og den levende idéen som er gjennomgangstråden i hele Papirfuglen”. Helge Sten står for mastring. Han mastret også “Mirakler”, og kontinuiteten i utgivelsen understrekes dermed ytterligere, samtidig som det formidles håndverk i toppklasse av både musikere og tekniske produsenter. 

Fra debutalbumet Salmesykkeli 2012, via Mestertyven” (2014), Ulv Ulv” (2016), Mirakler” (2018) og Live på Victoria” (2020), til Papirfuglen” nå i 2022,-  har Moskus markert seg som en av mest spennende, tilstedeværende og levende bandene innen norsk jazz og improvisert musikk. En fot i fundamentet, en fot i framtiden, og kontinuitet som nøkkelord,- har gitt seks plateutgivelser, fire spellemannnominasjoner og har gjort at trioen for alvor har satt sitt preg på den samme arenaen det siste tiåret. 

Anja Lauvdal |Fredrik Luhr Dietrichson |Hans Hulbækmo

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662026494

Katalognummer: HUBROCD2649

Priskategori : LP