• HUBROCD2570.jpg
  • HUBROCD2570-Det20Andre20Rommet_2400x240020px.jpg
  • HUBROCD2570-ErlendApnesethTrio_OddleivApneseth.jpg
  • HUBROCD2570-HUBROCD2570_inlay.jpg

Det andre rommet – Erlend Apneseth Trio

ERLEND APNESETH: Trollsuiten · Dialog · Sapporo · St Thomas-klokkene · Hugskot · Draum Om Regn · ERLEND APNESETH, ØYVIND HEGG-LUNDE, STEPHAN MEIDELL: Under Isen · Det Andre Rommet · Nattkatt ·mer… Magma

Erlend Apneseth, Hardanger fiddle · Stephan Meidell, electric guitar, electronics · Øyvind Hegg-Lunde, drums

Nå følger Erlend Apneset opp med et album der han tar steget lenger inn i et åpent landskap sammen med en trio som har bred erfaring fra improvisasjonsmusikk og rock.

kr 139

Clear selection

Det Andre Rommet På hardingfelespiller Erlend Apneseths kritikerroste debutalbum "Blikkspor" stod slåtter, egne komposisjoner og improvisasjoner side ved side. Nå følger han opp med et album der han tar steget lenger inn i et åpent landskap sammen med en trio som har bred erfaring fra improvisasjonsmusikk og rock. På det siste sporet på debutalbumet hadde han med seg trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher). Samarbeidet var så inspirerende at de nå har blitt Erlends faste trio. «Det Andre Rommet» har blitt et vakkert, utforskende og eventyrlig album som tar musikken i nye og uventede retninger.

Les mer

På hardingfelespiller Erlend Apneseths kritikerroste debutalbum "Blikkspor" stod slåtter, egne komposisjoner og improvisasjoner side ved side. Nå følger han opp med et album der han tar steget lenger inn i et åpent landskap sammen med en trio som har bred erfaring fra improvisasjonsmusikk og rock.

Om musikerne

Erlend er en utøver som står trygt plantet med begge beina i den norske tradisjonsmusikken, men som samtidig improviserer og søker nye uttrykk – hele tiden med klangene fra hardingfela og folkemusikken som utgangspunkt. Han har samarbeidet med musikere fra mange ulike sjangere, vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, spilt med større improvisasjonsensembler og folk- og jazzbaserte grupper, med strupesanger og joiker Torgeir Vassvik og med poet Erlend O. Nødtvedt. I 2012 mottok han Grappas debutantpris og gav året etter ut debutalbumet «Blikkspor», som ble produsert av Arve Henriksen, og som fikk strålende kritikker både i norsk og internasjonal presse. På det siste sporet på debutalbumet hadde han med seg trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher). Samarbeidet var så inspirerende at de nå har blitt Erlends faste trio. Meidell og Hegg-Lunde har i en årrekke jobbet som improviserende duo før Erlend inviterte dem inn i sitt prosjekt. De senere årene har Erlend, Stephan og Øyvind spilt mye og latt musikken utvikle seg sakte men sikkert, og gikk i studio fulle av idéer, låter, skisser og improvisasjonslyst.

Det Andre Rommet

«Det Andre Rommet» har blitt et vakkert, utforskende og eventyrlig album som tar musikken i nye og uventede retninger. Albumet ble inspillt hos Hallibakken Lydproduksjon, og senere mikset av Randall Dunn i Avast i Seattle (Splashgirl, Earth, Thurston Moore), og til slutt mastret av Jørgen Træen i Lydgrotten i Bergen. Konserter: 12.2 Blaoboxen, Sogndal kulturhus 13.2 Jølster jazzklubb 14.2 Litteraturhuset, Bergen (+ erlend o. nødtvedt)

Andreas Risanger Meland |Erlend Apneseth |Erlend Apneseth Trio |Øyvind Hegg-Lunde |Stephan Meidell

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025701

Katalognummer: HUBROCD2570

Priskategori : CD