• HUBROLP3564.jpg
  • Brutter_photoCarstenAniksdal.jpg

Brutter – Brutter

CHRISTIAN WALLUMRØD, FREDRIK WALLUMRØD: Geigered · Radiopuls · Badmintonmer… Bleak

Brutter is: Christian Wallumrød and Fredrik Wallumrød

Brutters debutalbum er tilgjengelig i et begrenset opplag på 300 nummererte eksemplarer som white label LP med nedlastingskode.

kr 199

Brutter

Tørt og klart, abstrakt og fascinerende. Den elektroniske brødreduoen Brutter består av Christian og Fredrik Wallumrød, og de debuterer med en selvtitulert LP i begrenset opplag. Resultatet låter som som en stor og maskinpark som har tatt styringen over seg selv og som fremfører sin helt særegne og forvirrende og seige dansemusikk.

Les mer

Tørt og klart, abstrakt og fascinerende. Den elektroniske brødreduoen Brutter debuterer med en selvtitulert LP i begrenset opplag. Resultatet låter som som en stor og maskinpark som har tatt styringen over seg selv og som fremfører sin helt særegne og forvirrende og seige dansemusikk.

Christian Wallumrød (trommemaskiner, synth, elektronikk) har bl.a. gjort seg bemerket med sitt eget ensemble, og med kvartetten Dans Les Arbres, som i år er nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Begge band har en en rekke innspillinger på ECM Records bak seg, og har turnért over store deler av kloden. Christian utga tidligere i år sitt solo piano album «Pianokammer» på Hubro til svært gode kritikker. Han assosieres oftest med akustisk musikk, men har også tidligere jobbet mye med improvisert elektronisk musikk, bl.a. i trioene Merriwinkle og Close Erase og i prosjekter med Audun Kleive. Litt på siden kan det nevnes at den tysk-chilenske elektroniske musikk produsenten Ricardo Villalobos tok utgangspunkt i musikk av Wallumrød på hele fem av sporene på remix platen Re:ECM fra 2011.

Musikken til Brutter er krevende, renskåret og presis. Bortenfor melodi og harmoni har de gravd frem et helt eget fascinende musikalsk landskap der kolliderende rytmer og pulser spiller hovedrollen.

Brutter |Christian Wallumrød |Fredrik Wallumrød

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662035649

Katalognummer: HUBROLP3564

Priskategori : LP