• HUBROCD2532.jpg
  • 1982_press.jpg

A/B – 1982

NILS ØKLAND, ØYVIND SKARBØ, SIGBJØRN APELAND, STIAN OMENÅS: 18:16 · SIGBJØRN APELAND, NILS ØKLAND, ØYVIND SKARBØ: 02:01 · 03:51 · 03:12 · 01:08 ·mer… 05:00

Nils Økland, fiddle · Sigbjørn Apeland, harmonium · Øyvind Skarbø, drums · Fredrik Ljungkvist, clarinet · Sofya Dudaeva, flute · Anne Liland Rekdal, bassoon · Erik Johannessen, trombone · Mattias Wallin · Stian Omenås, conductor

Deres fjerde album A/B er som tittelen indikerer todelt, og bygget opp på klassisk LP-manér med en A- og en B- side, der det lange stykket 18:16 fyller hele A-siden. Nettopp dette stykket er helt klart det som skiller seg mest ut i 1982s diskografi til nå.

kr 139

Clear selection

Utvider 1982-universet Den improviserende trioen 1982 bestående av Nils Økland, Sigbjørn Apeland og Øyvind Skarbø har tre kritikerroste album bak seg. På sitt forrige album samarbeidet trioen med pedal steal-legenden BJ Cole. Denne gangen har de invitert med seg blåserne Fredrik Ljungkvist (Atomic), Erik Johannessen (Jaga Jazzist), Sofya Dudaeva, Hanne Liland Rekdal, Matthias Wallin og Stian Omenås (Stian Omenås Klangkammer) til et uvanlig samarbeid. Deres fjerde album A/B er som tittelen indikerer todelt, og bygget opp på klassisk LP-manér med en A- og en B- side, der det lange stykket 18:16 fyller hele A-siden. Nettopp dette stykket er helt klart det som skiller seg mest ut i 1982s diskografi til nå. Med utgangspunkt i innspilte improvisasjoner av trioen, har trompetist og komponist Stian Omenås «bygget ut» uttrykket og komponert og arrangert musikk for blåsesekstett som har blitt lagt oppå de opprinnelige improvisasjonen. På side B møter vi igjen 1982 i trioform, og her presenteres flere nye idéer som utvider 1982-universet.

Les mer

Den improviserende trioen 1982 bestående av Nils Økland, Sigbjørn Apeland og Øyvind Skarbø har tre kritikerroste album bak seg. På sitt forrige album samarbeidet trioen med pedal steal-legenden BJ Cole. Denne gangen har de invitert med seg blåserne Fredrik Ljungkvist (Atomic), Erik Johannessen (Jaga Jazzist), Sofya Dudaeva, Hanne Liland Rekdal, Matthias Wallin og Stian Omenås (Stian Omenås Klangkammer) til et uvanlig samarbeid.

Uvanlig prosjekt

Trommeslager Øyvind Skarbø fikk idéen til dette uvanlige prosjektet sammen med Tobias og Henrik, sønnene til henholdsvis Sigbjørn og Nils, etter en konsert i Haugesund. Stian Omenås ble raskt koblet inn i prosjektet. Øyvind og Stian har spilt sammen siden tidlig i tenårene, og Omenås er både en glimrende improvisatør, komponist og en høyt utdannet dirigent. «Han var rett og slett den perfekte mannen for denne jobben,» sier Skarbø. «At vi i tillegg kommuniserer så tett som vi gjør, har også gjort prosessen veldig mye lettere.»

Side B

På side B møter vi igjen 1982 i trioform, og her presenteres flere nye idéer som utvider 1982-universet. Sigbjørn spiller her piano på et spor, og Nils Økland synger. «Målet er jo hele tiden å utvikle ting videre, og det føler jeg vi klarer» sier Skarbø. 1982 er improvisatører inn til beinet, og alle som har hørt og sett dem på konsert ve at de er glade i å overraske. Opptakene av 1982 ble gjort i Grieghallen studio i Bergen rett før studioet ble nedlagt sommeren 2013. Blåseopptakene ble gjort i Rainbow Studio i Oslo med tekniker Jan Erik Kongshaug. 1982 har siden sist også spilt inn en plate med en fjerdeperson som skal gjøres ferdig. De skal være med på et live tegnefilm-relatert prosjekt, i tillegg til et bestillingsverk for NOTAM, og de har såvidt begynt å tenke på enda et innspillingsprosjekt som skal være ferdig til 10-års jubileet i 2017.

1982 |Erik Johannessen |Fredrik Ljungkvist |Hanne Liland Rekdal |Mattias Wallin |Nils Økland |Øyvind Skarbø |Sigbjørn Apeland |Sofya Dudaeva |Stian Omenås

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025329

Katalognummer: HUBROCD2532

Priskategori : CD