Timeglas – Kim André Rysstad

ANNE TAKLE: Sjå kven du e' · BILLY JOEL: So e' det no · ELIN NYGAARD: Herifrå til månen · HANS OLAV SETTEM: Ein song er ein song · INGEBJØRG BRATLAND: Mi vise · KIM ANDRÉ RYSSTAD: Sekund, minutt · Stolne stunder · Regnet · TRYmer…M BJØNNES: Barndomsminne · Fri som fuglen · Trøystesong

Kim André Rysstad · Helge Lien · Halgrim Bratberg · Håkon Iversen

Etter suksessen med sin forrige plate ”Vegen”, ble Kim Rysstad inspirert til å skrive mer musikk og tekst. Nå er han klar med sitt tredje soloalbum; Timeglas

kr 139

Ny plate fra Kim Rysstad.

Etter suksessen med spellemannsnominerte ”Vegen”, ble Kim Rysstad inspirert til å skrive mer musikk og tekst selv. Da han skulle i studio og spille inn sin tredje soloplate, var alt åpent, ingenting var planlagt eller bestemt – annet enn låtskisser og ideer. Med Hallgrim Brattberg på gitarer og ulike strengeinstrument, Helge Lien på flygel og Håkon Iversen som produsent, hadde de rom til å leke med uttrykket og sangene. Resultatet ble albumet ”Timeglas”.

Les mer

Ny plate fra Kim Rysstad.

Låtene

Da Kim valgte låter til andrealbumet sitt, valgte han å blande folkemusikk med nyskrevne sanger. Han dristet seg til å ta med sin egen låt ”Aldri aleine”, og flere anmeldere roste låten, noe som inspirerte han til å skrive mer eget materiale. På ”Timeglas” har han laget enten tekst eller melodi til fem av elleve låter. Andre bidragsytere er Elin Nygård, Trym Bjønnes, Anne Takle, Ingebjørg Bratland, Sinikka Langeland og Hans Olav Settem.

I studio

”Tredje dagen vi var samlet i studio hadde jeg fått en forferdelig forkjølelse. Host, har og snufs er lik vokalkrise! Men vi satte i gang allikevel, og tenkte at jeg kunne jo legge en ny vokal senere” forteller Kim.

En av låtene de spilte inn var ”So e det no”, Kims gjendiktning av Billy Joels ”And so it goes”. Det var kun vokal og piano.

”Helge Lien gjorde en intro, jeg kom heldigvis inn der jeg skulle og vi spilte gjennom. Da det var gjort kom produsent Håkon sin stemme i talkbacken og han sa; ’Jeg tror dere skal komme inn å lytte litt jeg…’ Det var en innspilling som bare skulle være slik. Vi følte alle at å legge på ny vokal ville vært feil."
I studio var alt åpent, ingenting var planlagt eller bestemt, annet enn låtskisser og ideer. Med Hallgrim Brattberg på gitarer og ulike strengeinstrument, Helge Lien på flygel og Håkon Iversen som produsent, hadde de rom til å leke med uttrykket og sangene.
 
Det var vanskelig for Kim å finne platetittel denne gangen.
”Ved tidligere innspillinger har tittelen kommet på plass ganske fort. Denne gangen syns jeg det var vanskelig. Men fotograf Jens Haugen påpekte en dag at mange av låtene handler om tid. Tiden som går, tiden som er og har vært, og tiden som kommer. En av tekstene jeg har laget melodi til er ”Sekund, minutt”, der så jeg ordet ’Timeglas’. Jeg kjente med en gang at det var rett tittel."

En stemme for alle tider

Kim er vokst opp med folkemusikken rundt seg, men nøler ikke med å trå over sjangergrenser. Med sin vakre, klangfulle røst, formidler han folkeviser så vel som pop-ballader med like stor troverdighet. For mange er han kjent for sin deltagelse i MGP med sangen "Så vidunderleg" som også ble A-listet i månedsvis på NRK P1. Debutalbumet hans ble kåret til Årets Solo Album under Folkelarmprisen, og andreplaten "Vegen" ble nominert til Spellemann.

Anne Takle |Elin Nygaard |Håkon Iversen |Hallgrim Bratberg |Hans Olav Settem |Helge Lien |Kim André Rysstad |Trym Bjønnes

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662072910

Katalognummer: HCD7291

Priskategori : CD