Kim André Rysstad

Folkemusikeren, kvederen, sangeren og Melodi Grand Prix-deltageren fra Rysstad i Setesdal vant i 2009 INTRO-folk og ble kåret til Årets unge folkemusiker av Rikskonsertene og folkemusikkorganisasjonen FolkOrg. Juryen uttalte følgende etter at seieren var klar: – Kim André Rysstad er tro mot tradisjonen samtidig som vi opplever en tydelig ambisjon om å utvikle og utvide denne. Vi er overbevist om at denne unge kvederen bærer i seg muligheten til å utvikle et særegent uttrykk preget av sin personlige fortellerevne, tilstedeværelse…

Sorter etter:

Folkemusikeren, kvederen, sangeren og Melodi Grand Prix-deltageren fra Rysstad i Setesdal vant i 2009 INTRO-folk og ble kåret til Årets unge folkemusiker av Rikskonsertene og folkemusikkorganisasjonen FolkOrg. Juryen uttalte følgende etter at seieren var klar: – Kim André Rysstad er tro mot tradisjonen samtidig som vi opplever en tydelig ambisjon om å utvikle og utvide denne. Vi er overbevist om at denne unge kvederen bærer i seg muligheten til å utvikle et særegent uttrykk preget av sin personlige fortellerevne, tilstedeværelse og musikalitet. Han har et uttrykk som både vil berøre og begeistre mange i årene som kommer.

Rysstad begynte sin utdannelse innen klassisk sang, men spesialiserte seg senere i den tradisjonelle sangstilen fra Setesdal. Han har blant annet vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ånon Egeland og Agnes Buen Garnås.