• HCD7145.jpg
  • BukkeneBruse_1.jpg

Steinstolen – Bukkene Bruse

ANNBJØRG LIEN, BJØRN OLE RASCH: LØVEHJERTE · ARVE MOEN BERGSET: MARGRETE · BJØRN OLE RASCH, TRAD. : FOLKETONE FRA SUNNMØRE · OLA KJELLSTAD: KJELLSTADHALLINGEN · STEINAR OFSDAL: MIN GUT · EIN ANNAN HALLING · KJETIL · TRAD. NUMEDALSHALLINmer…G · STEINSTOLEN · SPRINGAR I DUR · RUNARVISA · MARI, HUN ER EN JOMFRU REEN · STEV · BRUREMARSJ FRA ØSTERDALEN

Bukkene Bruse: Arve Moen Bergset, Annbjørg Lien, Steinar Ofsdal, Bjørn Ole Rasch

– Brusende bra. [Trønder-Avisa]

kr 139

Fire bukker fremfører nasjonalskatt

Steinstolen representerer en nytenking rundt tolkningen av norsk folkemusikk. Røttene er likevel dypt festet i tradisjonen og bukkenes sterke og fyldige fremføringer minner oss på hvilken stor nasjonalskatt som finnes i den norske folkemusikken. På utgivelsen har tangentspiller Bjørn Ole Rasch fått plass som fullverdig bukk. Utvidelsen skulle vise seg å være vellykket: kritikerne var begeistret og ga høye terningkast og Steinsolen bragte Bukkene Bruse deres tredje nominasjon til Spellemannprisen i kategorien for folkemusikk. Mange kritikere mente at Steinsolen markerte en utvikling av gruppens musikalske uttrykk der lydbilde og arrangement bar preg av en modernisering. Den spennende kombinasjonen av tradisjonelle folkemusikkinstrumenter og elektronisk keyboard skaper moderne varianter av norsk folkemusikk med et overraskende og unikt klangbilde.

Les mer

De tre bukkene er blitt til fire og gir nye perspektiver til tradisjonsmusikken.

Tradisjon og innovasjon

Det er et spennende og variert materiale fra folkemusikkens verden Bukkene Bruse har gitt seg i kast med. Arrangementene er preget av nytenking, og både tradisjonelle og moderne instrumenter er tatt i bruk. Forfatteren Stein Versto har bidratt med nye tekster.

Variert materiale

Vare folketoner og sprudlende danseslåtter blir formidlet gjennom denne lekre lydproduksjonen. Lytt til Numedalshalling, der sjøfløyta står i sentrum, eller Min gut med nyskrevet tekst av Stein Versto. Steinstolen, platas tittellåt, har de etter Hauk Buen. Hauk lærte den i sin tid av sønnesønnen til Myllarguten, Tarjei i Skinand. Arve Moen Bergset har skrevet melodien Margrete til sin datter, Steinar har komponert slåtten Kjetil inspirert av Kjetil Løndals lette og friske spillestil og Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch har skrevet den vakre Løvehjerte til minne om Daniel… Og enda er det mange flere. Plata er spilt inn i Oslo Lydstudio med Jan Roberg ved spakene.

Annbjørg Lien |Arve Moen Bergset |Bjørn Ole Rasch |Bukkene Bruse |Ola Kjellstad |Steinar Ofsdal |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033669714523

Katalognummer: HCD7145

Priskategori : CD