Spel – Bukkene Bruse

ANNBJØRG LIEN, BJØRN OLE RASCH, KEITH EMERSON: ST. SUNNIVA, BJØRN OLE RASCH, TRAD. : FOLKETONE FRA SUNNMØRE · EN ENDA VILLERE VINTER · MAURICE RAVEL, TRAD. : MIT HJERTE ALTID VANKER · OLA KJELLSTAD: SOLOSPEL · BØMARISLÅTTEN · STEINAmer…R OFSDAL: EIN ANNAN HALLING, TRAD. : SYNG I STILLE MORGONSTUNDER · TRILOGI: BRUREMARSJ FRA ØSTERDALEN · TRILOGI: NORAFJØLLS · TRILOGI: STEV · FANITULLEN GOES TO AMERICA · SOLOSPEL: TANNLAUS / VIL DU KOMA TIL RINDEN · SOLOSPEL: NYSTEV OG GAMLESTEV · HASLEBUSKANE · MARIA, HUN ER EN JOMFRU REEN

Bukkene Bruse is: Arve Moen Bergset, Annbjørg Lien, Steinar Ofsdal, Bjørn Ole Rasch Vertavo

– Norsk folkemusikk i moderne tapning. [Aftenposten]

Bukkene Bruse live!

Flere kritikere utnevnte Spel til en av årets beste utgivelser og betegnet platen som et høydepunkt i gruppens karriere som satte en ny standard for bearbeidelsen og videreføringen av norsk folkemusikk. Spel er gruppens første live-plate, med opptak fra ulike kirkekonserter og fra en opptreden i Oslo Vikingskipmuseum. Bukkene Bruse er de første musikerne som har fått spille en konsert her og det stemningsfulle konsertstedet og den unike romklangen gir utgivelsen et helt spesielt preg. Samspillet og dynamikken mellom gruppemedlemmene gnistrer og i tillegg fremfører musikerne soloslåtter der bukkene briljerer hver for seg. Bukkene Bruse samarbeider her med den anerkjente Vertavo-kvartetten – en av Europas beste strykerkvartetter. Repertoaret består hovedsaklig av norsk tradisjonelt materiale pakket inn i vakre arrangementer som hedrer tradisjonen og som samtidig puster friske variasjoner inn i melodiene.

More

Bukkene Bruse med liveplate!

Historikk

Bukkene Bruse har vært en gruppe siden 1989, da Annbjørg Lien, Arve Moen Bergset og Steinar Ofsdal opptrådte sammen under åpningen av BI i Sandvika. De skulle opprinnelig spille hver for seg, men arrangøren oppmuntret dem til å gjøre noe sammen. Det fungerte, og siden har de beholdt gleden ved å spille sammen. De jobber sammen med jevne mellomrom – til tross for at de hver for seg har store prosjekter. Gruppen ble utnevnt til OL-musikere i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. I 1995 ble Bjørn Ole Rasch medlem av gruppen.

Viser utviklingen

Bukkene Bruse har gitt ut fire CDer: Bukkene Bruse, Åre, Steinstolen og Den fagraste rosa. Nå kommer altså deres femte utgivelse, en liveplate som oppsummerer deres utvikling og viser kvartetten på sitt beste. "Fanitullen" var for eksempel også med på deres første plate, men er nå med i ny drakt med nytt arrangement. Opptakene er gjort blant annet på vikingskipsmuseet på Bygdøy, et lokale Bukkene Bruse var de første til å benytte seg av som konsertlokale.

Turné med Rikskonsertene

Plateutgivelsen markeres med en landsdekkende turné i Rikskonsertenes regi. Kvartetten består av Annbjørg Lien – nøkkelharpe, hardingfele, Arve Moen Bergset – kveding, fele og hardingfele, Steinar Ofsdal – fløyter og Bjørn Ole Rasch – tangenter.

Annbjørg Lien |Arve Moen Bergset |Berit Værnes Cardas |Bjørg Værnes Lewis |Bjørn Ole Rasch |Bukkene Bruse |Henninge Landaas |Keith Emerson |Maurice Ravel |Ola Kjellstad |Øyvor Volle |Steinar Ofsdal |Trad. |Vertavo

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662071883

Katalognummer: HCD7188

Priskategori : CD