Sastrugi – Erlend Viken

ERLEND VIKEN, FRIDA ÅNNEVIK (Text track 5, 11): Første dryss · Pluss - Minus · Is / Vidsyn · Jullek · Et gammelt ord for snø · Fjord · Storm · Var · Pudder · Slapseblues · Etter deg ·mer… Bestandig

Erlend Viken: fiddle, Hardanger fiddle, octave fiddle and vocals · Ellen Andrea Wang: vocals, double bass · Maija Kauhanen: kantele, vocals · Marius Graff: guitar, electric guitar, banjo, vocals · Erland Dahlen: drums, percussion · Tuva Syvertsen: guest vocals track 9

En hyllest til vinterens og snøes mange faser

kr 139

Sjanger: Folk MusicJazz

Et slående og personlig verk

Erlend Viken har komponert et slående og personlig verk om vinteren, framført sammen med et stjernelag av musikere. Frida Ånnevik har bidratt med to tekster, sunget av Ellen Andrea Wang og Marius Graff. Erlend er en av Norges mest meritterte folkemusikere og har de siste årene satset på sin trio Erlend Viken Trio, som tar folkemusikken utenfor boksen og viser et sterkt behov for utforskertrang. Dette bestillingsverket understreker utforskertrangen ytterligere, vinterens ulike faser fra det vare til det sterkt rytmiske, gjennom et verk hvor folkemusikkens særegne trekk innhylles i medmusikernes bakgrunn i jazz og pop.

Les mer

Et stjernelag hyller vinteren

Sastrugi ble komponert på bestilling fra Røros Folk Festival og Festspillene i Nord-Norge, og er et programmatisk verk som tar for seg vinteren fra første snødryss til siste slaps. Verket er først og fremst en hyllest til vinteren, men også et uttrykk for bekymring for at vinteren er i endring.

Valget av tittelen Sastrugi er basert på tanken om langstrakte vidder, evighetsfølelse, ro, balanse. Et hvitt univers, der alt ser likt ut på avstand, men kommer en nærmere innpå ser en de dramatiske formene, snøkornene og snøens samspill med vind og vær, mennesker og dyr, og fjellets lunefullhet.

Med seg på laget har Erlend fått med seg noen av sine favorittmusikere. Ellen Andrea Wang (Gurls, Ellen Andrea Wang Trio, Manu Katché, Sting), Ellen Andrea bidrar også med låten ¨Fjord¨ på plata. Den enestående Maija Kauhanen reiser verden rundt med sitt enmannsorkester. Hun bidrar med låten ¨Is¨ på plata. Marius Graff (Telegram, Marit Larsen, Lillebjørn Nilsen). Erland Dahlen (Madrugada, Odd Nordstoga, Hanne Hukkelberg, Nils Petter Molvær). Produsent på plata er sanger og hardingfelespiller Tuva Syvertsen (Valkyrien Allstars).

Om Erlend

Felespilleren Erlend Viken (født 1984 i Oppdal) komponerer musikk for dans og teater og har samarbeidet med bl.a. Frikar Dance Company. Han har spilt på en rekke plateutgivelser og samarbeidet med artister som OnklP & De Fjerne Slektningene, Erlend Ropstad, Mathias Eick Quintet og Ingebjørg Bratland. Han har to nominasjoner til Spellemann med Earlybird Stringband, og med duoen Viken/Brimi vant han Folkelarmprisen i 2009. Sommeren 2012 vant Erlend Intro-Folk i regi av Rikskonsertene. I 2016 vant han Landskappleiken i fele klasse A. Hovedprosjektet hans de siste fem årene har vært Erlend Viken Trio. Erlend var allerede en etablert og prisvinnende musiker da han platedebuterte med det kritikerroste albumet «Frie tøyler» i 2014. Adresseavisen mente albumet var «folkemusikkårets mest spennende album», og at «dette er musikk som treffer deg uansett om du er tilhenger av folkemusikk, rock eller blues». NRK P2 meldte at "Erlend Viken trio har funnet et originalt uttrykk som skiller seg fra alle andre» og Dagbladet skrev at albumet "i likhet med mye god musikk er bortimot umulig å sjangerdefinere».

Turné i Trøndelag fra 28.01 til 02.02 2020

Trondheim
Levanger
Stjørdal
Namsos
Oppdal
Oslo

Ellen Andrea Wang |Erland Dahlen |Erlend Viken |Marius Graff |Tuva Livsdatter Syvertsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073511

Katalognummer: HCD7351

Priskategori : CD