• HCD7199.jpg
  • HCD7199-05RUSK1.jpg

RUSK II

FRODE HALTLI: I SKJENKESTOVA · TRAD. : GÅNGLÅT ETTER LEJSME-PER · ENE, FORLATT OG BEDRAGEN · DET VAR I MIN UNGDOM · POLSDANSER · GRÅTAR'N · SOLDATEN · KÅTERUD · VI SOLGTE VÅRE HEMMA · LENGSEL, Å LENGSEL · DIN SOL GÅR BORT · TRENmer…T REZNOR: HURT

Frode Haltli · Unni Løvlid · Vegar Vårdal

Debutplaten kom i 2002, og høstet vanvittig gode kritikker verden over. RUSK har nå tatt steget ut av de mørke Finnskogene, og serverer friskt materiale med utgangspunkt i den gode låten eller den gode vise.

kr 139

Sjanger: Traditional

Epleblomster i februar

Debutplaten kom i 2002, og høstet vanvittig gode kritikker verden over. RUSK har nå tatt steget ut av de mørke Finnskogene, og serverer friskt materiale med utgangspunkt i den gode låten eller den gode vise. På RUSK II finner vi både norske skillingsviser -gjerne med dødelig utgang, svenske ballader, egenkomponert materiale, og til og med en tolkning av Nine Inch Nails’ Hurt – udødeligjort av legendariske Johnny Cash. Den har allerede blitt lagt merke til på den siste tidens konserter:
(∑) Her greide Rusk det som er vanskeleg i all musikk, å få inn ei nerve som gjer at du frys etter ryggen og gløymer tid og stad.’
Spelemannsbladet 8/2005

RUSK er: Unni Løvlid på vokal, Vegar Vårdal på fele og Frode Haltli på
akkordeon.

Les mer

RUSK henter inspirasjon fra både gammel og ny musikk, og ved å benytte improvisasjon og lek begeistrer de sitt publikum med vitalitet, smil og uventede innfall.

Epleblomster i februar

RUSK består av tre allsidige musikere som møtes i en felles kjærlighet for folkemusikk og skillingsviser med dødelig utgang: Unni Løvlid på vokal, Vegar Vårdal på fele og Frode Haltli på akkordeon. De henter inspirasjon fra både gammel og ny musikk, og ved å benytte improvisasjon og lek begeistrer de sitt publikum med vitalitet, smil og uventede innfall.

Gruppa startet med å spesialisere seg på folkemusikk fra Solør og Finnskogen på debutalbumet fra 2002. Denne musikken var et utganspunkt for RUSK, men dagens repertoar er betydelig utvidet. På den nye plata finner vi både norske skillingsviser -gjerne med dødelig utgang, svenske ballader, egenkomponert materiale, og til og med en tolkning av Nine Inch Nails’ Hurt – udødeligjort av legendariske Johnny Cash. Den har allerede blitt lagt merke til på den siste tidens konserter:
‘høgdepunktet i konserten kom heilt andre stader i frå enn frå Rusk sitt kjerneområde. Det var utan tvil Johnny Cash sine alvorlege song ‘Hurt’. Her greide Rusk det som er vanskeleg i all musikk, å få inn ei nerve som gjer at du frys etter ryggen og gløymer tid og stad.’ [Spelemannsbladet 8/2005]

Lang fartstid

De tre utøverne i RUSK har alle lang fartstid innenfor både Norske og internasjonale musikkmiljøer. Akkordeonorakel Frode Haltli, har blitt belønnet med en rekke priser, blant annet en spellemannspris i 2002, og han ble kåret til Årets Unge Solist av Rikskonsertene i 2001. Han var en av artistene ved Glogerfestspillene i fjor, og har bidratt på en rekke produksjoner, også på det prestisjetunge, tyske plateselskapet ECM.

Unni Løvlid kommer fra Hornindal i Nordfjord og har lenge vært aktiv i folkemusikkmiljøet. Hun har gitt ut flere soloplater og har bidratt på en rekke utgivelser i samarbeid med både norske og utenlandske musikere. Unni leker seg med mange forskjellige kunstneriske uttrykk på scene og i studio, og har opparbeidet seg en bred og spennende musikalsk bakgrunn.

Vegar Vårdal er en aktiv folkedanser i tillegg til folkemusiker, og han benyttes stadig som studiomusiker, komponist, arrangør og produsent på forskjellige prosjekter. Vegar har bred pedagogisk erfaring, og jobber med undervisning innenfor forskjellige grener av folkemusikken.

Frants Beyer |Frode Haltli |Rusk |Trad. |Trent Reznor |Unni Løvlid |Vegar Vårdal

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662071999

Katalognummer: HCD7199

Priskategori : CD