• Cover_Eriksson_Myhr_Malmstrom_album
  • Eriksson_Myhr_Malmström-Pressfoto 1

För sola skin’ på tak – Eriksson/Myhr/Malmström

1. För sola skin’ på tak
2. Vidden
3. Ansols
mer…
4. Fjärde
5. Halling
6. Gangar
7. Askersby
8. Saltskär
9. Å lykton

THOMAS ERIKSSON: gitar - HELGA MYHR: hardingfele - ANNA MALMSTRÖM: klarinett

Svensk-norsk supertrio med nykomponert folkemusikk

kr 151

Sjanger: Folkemusikk

Eriksson/Myhr/Malmström er en nystartet svensk/norsk trio som spiller nykomponert folkemusikk på gitar, hardingfele og klarinett/bassklarinett. Med innslag av improvisasjon og stemmeføring basert på teknikker lånt fra kontrapunkt har trioen funnet frem til et spennende musikalsk uttrykk. I september slipper de debutalbumet För sola skin’ på tak bestående av 9 nydelige komposisjoner signert Thomas Eriksson. 

Les mer

Thomas Eriksson har lenge spilt på den svenske og norske folkemusikkscenen i mange ulike prosjekter, men er nå endelig å se med eget band. Med dette prosjektet ønsker han å løfte frem gitaren som melodiinstrument og gi rom til klanger og fri improvisasjon. Gitarens melodiske og stemmeførende rolle tilfører folkemusikken en ny nyanse der hardingfela og klarinetten går utenfor sine roller som melodiinstrument og bidrar med improviserte lydbilder og kontrapunktiske akkompagnement. Thomas forteller: 

«Jeg så etter en instrumentering der vanlige melodiinstrumenter også kunne tilføre et spennende akkompagnement når gitaren fører melodien. Når jeg hørte Helga Myhrs soloplate som inneholder mye improvisasjon og klanger, innså jeg at det var akkurat det jeg leitet etter. Jeg har alltid likt klangen av hardingfele og bass-klarinett sammen, og ønsket å kunne skrive et trestemmig arrangement med tilgang til en god bass. Da var det et selvfølgelig valg å spørre Anna Malmström 

Thomas Eriksson er en gitarist og komponist som hovedsakelig jobber med nordisk folkemusikk. Etter han tok eksamen på Högskolan för Musik och Drama i Göteborg 2016, har han jobbet som teatermusiker i 11 oppsetninger på det anerkjente Västenå Teater og frilanser med prosjekter som blant annet Eriksson/Myhr/Malmtsröm, GKN5 og teaterforestillingen «Kven var Odin», som han også har komponert musikken til.  

Klarinettisten Anna Malmström er en folkemusiker sprunget ut fra den urbane folk- og verdensmusikkscenen i Sverige. Med den nordiske folkemusikken nært hjertet omfavner hun både Øst-Europeiske melodier, jazzy soloer som poetiske taksim-improvisasjoner med inspirasjon fra ottomansk musikkultur. Med Annas store nysgjerrighet og rike klangfarger finner hun stadig nye uttrykksmåter. Siden 2014 har hun turnert med band som Sallyswag, GKN5, Världens Band, Ale Möllers Zenomania, Erik Dahl Ensemble for å nevne noen.  

Hardingfelespiller og sanger Helga Myhr debuterte som soloutøver med albumet «Natten veller seg ut» (Motvind Records, 2019). Musikken viser utforskende og frie tolkninger av folkemusikken fra Hallingdal, og mottok nominasjon til Spellemannprisen. Myhr medvirker også på en rekke andre prosjekt og er i tillegg fast medlem i grupper som Kvedarkvintetten, Morgonrode, improduo sammen med Tanja Orning og Dei kjenslevare. I 2020 komponerte hun tingingsverket Andsyning til Osafestivalen. 

“Ny svensk-norsk supertrio! Utsökt, modern folkmusik som vi vill höra mer av.”  – Lira Musikmagasin.  

 

Helga Myhr

Utgivelsesdato:

EAN : 7033667089845

Katalognummer: HCD7382

Priskategori : CD