• HCD7311.jpg
  • Eli20Storbekken20foto20Karin20Elise20Fajersson_adjust.jpg
  • HIRESL-3.jpeg

Fabel – Eli Storbekken

TRAD. : Kjærringa ho sala si sugga grå · Valivan · Sjugurd og Trollbrura · Liti Kjersti som stalldreng · Nattergalen · Vise fra Ytre Rendal · De to søstre/horpa · Beltevisa · En ridder så bold og en frøken så grand ·
ELmer…
I STORBEKKEN: Vi reiste i snø den natta ·

Eli Storbekken · Sigurd Hole · Olav Torget · Jarle Vespestad · Nils Økland · Karl Seglem

(…) en framifrå utgivelse, til å nytes uhemmet fra først til sist [5,Geir Vestad – Hamar Arbeiderblad]

kr 139

Nytt album fra Eli Storbekken

Eli Storbekken drar oss tilbake i tid med en eventyrlig blanding av folkemusikk og jazz. Hun har gravd langt ned i Nordens repertoar av eldre viser og funnet frem de låtene som står hennes hjerte nær. Med fire album bak seg og ingen planer om å sette på bremsene har Storbekken nå gitt gamle og kjære folkeviser en ny og spennende drakt. På plata finner vi alt fra middelalderballader, skillingsviser, skjemteviser, ridderviser, ballader om kjærlighet og mellom-menneskelige forhold. Sigurd Hole har arrangert musikken med utgangspunkt i sitt jazzlandskap. Albumet har på denne måten fått sitt eget musikalske uttrykk i møte mellom nåtid og fortid.

Les mer

Fabelaktige fabler fra Eli Storbekken

Med fire album bak seg og ingen planer om å sette på bremsene har Storbekken nå gitt gamle og kjære folkeviser en ny og spennende drakt.

– Dette er musikk som står meg veldig nær, og det føles godt å få delt det med lytterne. Albumet inneholder ballader og viser fra mitt distrikt, Hedmark, og et området som ikke er så kjent for folkemusikken; Østfold, forklarer Eli. Det er også med to svenske melodivarianter og melodivarianter fra andre distrikt.

På plata finner vi alt fra middelalderballader, skillingsviser, skjemteviser, ridderviser, ballader om kjærlighet og mellom-menneskelige forhold.

Det er universell tematikk som styrke, svakhet, kjærlighet og sjalusi som preger albumet.

– Derfor er visene like aktuelle den dag i dag som de var for flere hundre år siden. Noen ting endrer seg ikke og vil alltid være relevant. Spesielt når visene har det beste fra begge verdener kan musikken åpne horisonten for flere, og det gamle blir på nytt populært, forteller sangeren.

– Med meg i studio har jeg hatt Olav Torget på gitar, dobro og konting, Jarle Vespestad på trommer og dhol, Karl Seglem på bukkehorn og saksofon og Nils Økland på fele og hardingfele. Ikke minst har Sigurd Hole, i tillegg til å spille kontrabass og arrangert musikken, vært en stor drivkraft for dette prosjektet. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med så mange dyktige musikere, og jeg tror dette er noe alle som hører plata vil sette pris på, sier Storbekken.

Sigurd Hole har arrangert musikken med utgangspunkt i sitt jazzlandskap. Albumet har på denne måten fått sitt eget musikalske uttrykk i møte mellom nåtid og fortid.

– Det var et fint og givende samarbeid som jeg vil se tilbake på med glede. Eli har stolt på meg gjennom hele prosessen og gitt meg helt frie tøyler. Dette er en spennende måte å jobbe på, og jeg er godt fornøyd med resultatet, forteller Hole.

Eli forklarer at visene brukes like mye til glede som til ettertanke og trøst. Flere av visene finnes i ulike former, og i flere av de nordiske landene.
– Melodiene og tekstene har vandret med menneskene fra land til land gjennom århundrer. På ulike steder slo visene rot og kvederne satte sitt eget preg på materialet og endringer har skjedd gjennom bruk og formidling over generasjoner.

Med en lang og solid musikkarriere bak seg har Eli Storbekken vunnet en rekke priser og blitt en av de mest kjente folkemusikerne i vårt langstrakte land. Hun har gitt ut flere kritikerroste plater som bl.a ”Maros” i 2009 og ”Songen til fløyta” i 2012, og i 2014 fikk hun bl.a. en Folkelarmpris for dokumentasjonsalbumet ”Rosekolla”. Storbekken underviser i folkesang ved Ole Bull Akademiet på Voss og på Musikkvitenskap ved UiO i Oslo.

Albumet Fabel gis ut på Grappa Musikkforlag fredag 2. september og feires med en Norgesturné.
……………………………………………………………………………………………………………
Turnedatoer:

Fredag 2. september (kl. 21.00), Riksscenen, Oslo
Lørdag 3. september (kl. 15.00) Røed Gård, Moss
Søndag 4. September (kl.14.00) Asker Museum
Lørdag 10. september (kl. 19.30) Vidarheim, Tolga
Fredag 30. september (kl. 19.30) Nærstasjonen, Løten
Søndag 9. oktober (kl. 20.00) Kampenjazz, Oslo

Eli Storbekken |Jarle Vespestad |Karl Seglem |Nils Økland |Olav Torget |Sigurd Hole |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073115

Katalognummer: HCD7311

Priskategori : CD