• HCD7281.jpg
  • EBS20RGB07.jpg

Earlybird Stringband: LassoFolk

LILLEBJØRN NILSEN: Danse ikke gråte nå · TRAD. : Fyrispil · Trippar · Halling · Den fyrste gongen eg såg deg · Springar · To riler fra Agder · Griffenfelt · Ril fra Landvik · Gamle mykkeln · Rudl · Gudmunddansen · Ølet på lista ·mer… Vals

Hans Martin Austestad, banjo · Erlend Viken, fiddle, Hardanger fiddle, octave fiddle, vocal · Olav Christer Rossebø, fiddle, mandolin, vocal · Christian Skaugen, dobro, vocal · Sebastian Haugen-Markussen, double bass, vocal

På sitt første norskspråklige album «LassoFolk» gjør bandet et dypdykk ned i vår egen folkemusikkskatt

kr 139

Earlybird Stringbands første album på norsk

Earlybird Stringband er et av Norges fremste bluegrassband. På sitt første norskspråklige album «LassoFolk» gjør bandet et dypdykk ned i vår egen folkemusikkskatt, og serverer oss norsk folkemusikk i bluegrass- og old time drakt. «Å skifte mellom amerikansk og norsk folkemusikk er noko me alltid har gjort i Earlybird Stringband.» skriver Hans Martin i omslagsteksten. «Det kjennes for oss like naturlig ut som å skifte mellom ost og kaviar på frokostskiva. Iblant kjører vi på med begge delar, for å være ville og galne.» Dette er også kjernen i old time og bluegrass-musikken, som fra gammelt av også var en blanding av ulike folkemusikkarter. Bandet har hentet frem unike norske slåtter fra forskjellige region av landet, som har ulik takt og tonalitet. I tillegg gjør de en versjon av Lillebjørn Nilsens tidlige låt «Danse ikke gråte nå».

Les mer

Earlybird Stringband er et av Norges fremste bluegrassband. På sitt første norskspråklige album «LassoFolk» gjør bandet et dypdykk ned i vår egen folkemusikkskatt, og serverer oss norsk folkemusikk i bluegrass- og old time drakt.

LassoFolk

Ideen til albumet LassoFolk ble født da vokalist Hans Martin og felespiler Olav Christer Rossebø var på studietur i USA for å fordype seg i amerikansk folkemusikk – old time og bluegrass. På jam med en håndfull lokale musikere drar de i gang en norsk reinlender. En låt de ofte hadde spilt på folkemusikk-jam i Oslo, og som viser seg å fungerer vel så godt på jam i USA. De har ikke presentert den for de andre på forhånd så ingen vet at den er norsk. «Etterpå spør noen hvilken låt det er. Noen føler til og med at de har hørt den før. Vi forklarer at det var en norsk instrumental. Noen seier ”I thought for sure that was an american tune…”.»

«Å skifte mellom amerikansk og norsk folkemusikk er noko me alltid har gjort i Earlybird Stringband.» skriver Hans Martin i omslagsteksten. «Det kjennes for oss like naturlig ut som å skifte mellom ost og kaviar på frokostskiva. Iblant kjører vi på med begge delar, for å være ville og galne.» Dette er også kjernen i old time og bluegrass-musikken, som fra gammelt av også var en blanding av ulike folkemusikkarter.

Om innspillingen

LassoFolk er innspilt live i et gammelt hus. Hele albumet er tatt opp med stereomikrofonoppsett og med begrenset bruk av effekter.. «Vi har prøvd å ha så få ledd mellom instrument og lytter som mulig.» Klangen på albumet er lyden av et laftet trehus, og ikke en klangboks.

Bandet har hentet frem unike norske slåtter fra forskjellige region av landet, som har ulik takt og tonalitet. I tillegg gjør de en versjon av Lillebjørn Nilsens tidlige låt «Danse ikke gråte nå».

Christian Skaugen |Erlend Viken |Hans Martin Austestad |Lillebjørn Nilsen |Olav Christer Rossebø |Sebastian Haugen-Markussen |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662072811

Katalognummer: HCD7281

Priskategori : CD