• HCD7323.jpg
  • Combonations.jpg
  • HCD7323_inlay_web.jpg

Dunya – ComboNations

HARPREET BANSAL: Sparkle · JAVID AFSARI RAD: Rast · SOLO CISSOKHO: Dolo · Damma · TRAD. : Ezeyakom · Ya llah o yamer… nabina

ComboNations: Solo Cissokho, kora · Javid Afsari Rad, santur · Jai Shankar, tablas · Diom De Kossa, percussion · Harpreet Bansal, violin · Aissa Tobi, rabab, sintir · Adrian Fiskum Myhr, double bass

Ideen bak prosjektet var å samle de beste verdensmusikerne som er bosatt i Oslo.

kr 139

De beste verdensmusikerne Oslo har å by på.

ComboNations er en gruppe initiert og ledet av multiinstrumentalist Javid Afsari Rad, som også bidrar som komponist og arrangør i dette ensemblet. Ideen bak prosjektet var å samle de beste verdensmusikerne som er bosatt i Oslo. Javid kommer opprinnelig fra Iran, mens de andre musikerne i bandet har røtter i India, Elfenbenskysten, Senegal og Marokko. Dette bandet er en manifestasjon på hvor rikt og multikulturelt Oslos musikkmiljø er. Musikerne er virtuoser på sine instrumenter, ikke bare i norsk målestokk, men internasjonalt også. De har bakgrunn fra helt forskjellige kulturer og musikktradisjoner, men sammen smelter de sammen og danner et nytt musikalsk uttrykk. Lekenhet og et ønske om å bryte barrierer og grenser har vært drivkraften bak dette ensemblet. Låtene gjør stadige krumspring og veksler i tempo og uttrykk. Det kan være vakkert og fengende i det ene øyeblikket – suggererende og hypnotisk i det neste.

Releasekonsert 27. april på Riksscenen i Oslo.

Les mer

ComboNations er en gruppe initiert og ledet av multiinstrumentalist Javid Afsari Rad, som også bidrar som komponist og arrangør i dette ensemblet. Ideen bak prosjektet var å samle de beste verdensmusikerne som er bosatt i Oslo. 27. april er det releasekonsert på Riksscenen.

Den internasjonale musikkbyen Oslo

Dette bandet er en manifestasjon på hvor rikt og multikulturelt Oslos musikkmiljø er.Musikerne er virtuoser på sine instrumenter, ikke bare i norsk målestokk, men internasjonalt også. De har bakgrunn fra helt forskjellige kulturer og musikktradisjoner, men sammen smelter de sammen og danner et nytt musikalsk uttrykk. Lekenhet og et ønske om å bryte barrierer og grenser har vært drivkraften bak dette ensemblet.

Grensesprengende musikk

Det er vanskelig å nøyaktig kategorisere hva slags musikk ComboNations lager. Verdensmusikk kan bety så mangt, og er ikke nødvendigvis en veldig presis merkelapp. De involverte musikerne er ikke bare fra forskjellige land og verdensdeler, men de bringer også med seg et voldsomt spenn av erfaringer og musikalsk utdanning. Summen av dette blir dermed en plate som låter internasjonalt, som inkorporerer folkemusikk fra hele verden, og som ikke minst demonstrerer de involverte musikernes ferdigheter.

Releasekonsert 27. april på Riksscenen i Oslo

Låtene gjør stadige krumspring og veksler i tempo og uttrykk. Det kan være vakkert og fengende i det ene øyeblikket – suggererende og hypnotisk i det neste. Du kan høre spor av jazz, norsk folkemusikk, ørkenblues, ragas – om du vil – det meste er åpent for tolkning, og er heller ikke avhengig av båssetting.

Dunya er ComboNations’ andre plate.

Javid Afsari Rad – santur, musikalsk leder
Solo Cissokho – kora
Harpreet Bansal – fiolin
Aissa Tobi – sintir, rabab
Adrian Fiskum Myhr – kontrabass
Diom de Kossa – perkusjon
Jai Shankar – tablas

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073238

Katalognummer: HCD7323

Priskategori : CD