Solo Cissokho

Solo Cissokho (født 1963 i Ziguinchor, Casamance) er en norsk-senegalesisk jazz- og mbalaxmusiker. Cissokho stammer fra en senegalesisk griotfamilie som også teller musikere som Kausu Kouyate og Seckou Keita, og i tråd med familietradisjonen lærte han koraspill i ung alder. Han spiller også djembe, gitar og bass. Tidligere bodde Cissokho i Frankrike og England, og spilte i Cissokho-familiens gruppe Jalikunda, som han blant annet opptrådte på Glastonbury Festival sammen med. Han samarbeidet også med musikere som Touré Kunda og Ali…

Sorter etter:

Solo Cissokho (født 1963 i Ziguinchor, Casamance) er en norsk-senegalesisk jazz- og mbalaxmusiker. Cissokho stammer fra en senegalesisk griotfamilie som også teller musikere som Kausu Kouyate og Seckou Keita, og i tråd med familietradisjonen lærte han koraspill i ung alder. Han spiller også djembe, gitar og bass.
Tidligere bodde Cissokho i Frankrike og England, og spilte i Cissokho-familiens gruppe Jalikunda, som han blant annet opptrådte på Glastonbury Festival sammen med. Han samarbeidet også med musikere som Touré Kunda og Ali Farka Touré. I 1995 flyttet Solo Cissokho til Norge, og høsten 1996 spilte han inn albumet Frå Senegal til Setesdal (1997) med Kouame Sereba, Kirsten Bråten Berg og Bjørgulv Straume.
Etter en spontan jamsession med den svenske folkemusikeren Ellika Frisell i 1998 ble albumet Tretakt/Takissaba til. Albumet vant BBC World Music Award i kategorien Boundary Crossing. I 2003 utga gruppa Cissokho System det mbalax-pregede albumet Kaira. Foruten Solo Cissokho spiller Aliou Cissokho, Kossa Diomande, Olav Torget, Tonny Kluften og Harald Skullerud på albumet.

2017