• BMCD6564_2
  • 1689006436259_filtered

The Woodland Songbook Part 1 – Marius Lien

Heat Wave · Dishonor My Name · Hide In The Backyard · $50 · Kawai · Outline · Tell Me Your Stories · Hills · Get Started · My Heart · Day By Day · Outromer…

Marius Lien

Stjerneskuddet Marius Lien med knallsterk bluesplate-debut!

kr 149

Stjerneskuddet Marius Lien med knallsterk bluesplate-debut!

Les mer

Unge lovende blues-gitarist, vokalist og låtskriver Marius Lien slipper debutalbum. Der beviser han hvorfor han allerede regnes som en del av eliten i bluesmiljøet.

Allerede har Marius Lien fra Vormsund blitt annerkjent som et nytt stjerneskudd i det norske bluesmiljøet, og det med god grunn. Den 4.august slipper han sitt debutalbum “The Woodland Songbook Part 1”, som han også har produsert og innspilt selv. Albumet er spilt inn på Vormsund, inne i et studio på låven til Lien sine besteforeldre. Navnet Woodland Songbook kommer av at studioet er på et småbruk blant mye skog og natur. Marius bor selv 100 meter unna, og trenger bare å tusle over jordet for å komme seg dit. De idylliske og naturnære forholdene har påvirket innspillingsprosessen med en overordnet ro.

“The Woodland Songbook Part 1” er en introduksjon til Marius sitt kreative univers. Navnet er en liten honør til den plassen Lien er fra og hvor det kunstneriske blir til. Albumet er nyskapende og moderne, samtidig som det har sterke røtter til den tradisjonelle og klassisk tidløse bluesen. Som sin egen produsent og tekniker, har han ikke trengt å begrense sitt personlige uttrykk, ved å lære seg å spille inn på egenhånd og eksperimentere med lyder. Det kommer tydelig frem på det varierte debutalbumet, der det finnes alt fra klassiske bluesdrevne låter til psykedeliske rockeperler.

Gitaren er en sentral del av låtskrivingen, helt siden han var liten. Med en familie som har hatt Blues nært hjerte, har det vært en essensiell del av oppveksten. For Marius Lien startet facsinasjon for gitarspilling også tidlig.

– Jeg fikk gitar rett før jeg ble født, og spilte luftgitar da jeg var 2 år. Begynte først å lære akkorder da jeg ble 9 år. Bluesmusikk har vært tilgjengelig hele veien, og digga det allerede som 2/3-åring, og fikk veldig dilla på det igjen som 10-åring. Jeg begynte å skrive låter nesten med en gang jeg begynte å lære gitar. Vet ikke hvorfor jeg begynte med det, men det føltes av en eller annen grunn naturlig.

Arrangeringen bærer preg av at Lien spiller mye live, og mange av låtene har gradvis tatt form ettersom de har blitt spilt på en rekke konsertscener landet over.

Med gode støttespillere og inspirasjonskilder tett på, har Marius både familie og kollegaer hatt mye å si for hans musikalske stilvalg og vei. Fra han var liten har bluesen alltid vært en stor del av hverdagen. Med en musikalsk far som introduserte han for sjangeren og tok han med på en rekke bluesfestivaler. I tillegg til musikere i nærmiljøet, som Amund Maarud som forbilde og Vidar Busk som en mentor. Busk har vært med i studioprosessen både som bidragsyter og rådgiver. Lien forteller om hvordan Vidar har vært en nøkkelperson for at han:

– Vidar Busk har vært en stor helt siden jeg var liten, og har i senere tid blitt en kollega, mentor og kamerat. Vi har tilbringt mye tid sammen både på scenen og i studio og jeg har lært utrolig mye. 

I tillegg til å bidra som støtte, har også flere venner og slektninger vært med som musikere på plata.

– Fatter Rune Lien på munnspill og mormor Bjørg Sannerud på trekkspill!

Kompet består ellers av Martin Morland på bass, Ola Øverby på trommer, Vidar Busk på kor, Bill Troiani på bass og Marius Elfstedt på keys. I tillegg er bassist Kim André Tønnesen og trommeslager Knærten Simonsen med på to låter. Miksing er også gjort av den unge og lovende Marius Elfstedt. Mastring av Espen Høydalsvik ved Oslo Fuzz.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662065646

Katalognummer: BMCD6564

Priskategori : CD